Minore racolate prin metoda Loverboy, transformate în prostituate. Fetele erau drogate VIDEO

0
Publicat:

Un număr de 12 percheziții domiciliare au avut loc miercuri, 19 octombrie, în județul Galați, într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc.

Bani obținuți din trafic de minori FOTO: Poliția Română
Bani obținuți din trafic de minori FOTO: Poliția Română

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Galați, împreună cu procurorii DIICOT Galați, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județul Galați.

Dosarul are ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. 33 de mandate de aducere vor fi puse în executare.

Anchetatorii au descoperit că minorele erau racolate prin metoda „Loverboy”.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, 3 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori.  Acestea ar fi recrutat, prin metoda <loverboy>, persoane vătămate minore, pe care le-ar fi cazat, transportat și obligat la practicarea prostituției, în diferite locații de agrement, din județul Galați”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

Victimele erau drogate 

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate mai multe tinere exploatate, atât pe teritoriul altor state europene, cât și pe teritoriul României, membrii grupului însușindu-și peste 400.000 de euro.

„De asemenea, în vederea eficientizării activităţii de practicare a prostituţiei, membrii grupului infracțional organizat ar fi procurat, deţinut şi comercializat droguri şi substanţe cu efecte psihoactive, determinând persoanele vătămate, pe care le-ar fi exploatat, să consume astfel de substanțe”, a mai transmis Poliția Galați.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Grupuri infracționale, destructurate de procurorii DIICOT

Sute de percheziții au avut miercuri dimineață, în toată țara, pentru destructurarea unor grupări de crimă organizată specializate, în principal, pe trafic de droguri și trafic de persoane.

„În cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 50 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, criminalitate informatică, și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și mai mult de 400 de mandate de aducere”, a informat DIICOT.  

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite