Cele mai periculoase combinaţii de alimente. De ce nu trebuie să consumăm la aceeaşi masă şi cartofi, şi carne

0
0

Alimentele pot să fie periculoase pentru sănătatea organismului dacă nu ştim să le combinăm. Medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să nu punem în farfurie niciodată toate produsele pe care le găsim în frigider.

Prin asocierea greşită a alimentelor putem avea probleme digestive severe. Este bine să ştim că stomacul nu poate să prelucreze mai mult de o mâncare concentrată o singură dată. „Trebuie să acordăm o mare atenţie necesităţilor propriului organism, aşa că în cazul în care ne confruntăm cu excesul de gaze, dureri stomacale, trebuie să ştim că de vină sunt alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Cartofii alături de carne sunt cu adevărat o bombă calorică, iar combinaţia dintre paste şi carne este în principiu cam la fel, nu este indicat să combinăm la aceeaşi masă carbohidraţi cu proteine“, a spus Valentin Răducu, medicul nutriţionist.

Alimentele care ne pot afecta digestia şi sănătatea:

- Măslinele cu pâine şi maioneză sau carnea prăjită în mult ulei sunt alimente care ne pot afecta digestia. Trebuie să ştim că putem avea probleme cu constipaţia, greaţa sau acumulări de gaze la nivelul intestinelor.

-Nu este indicat să combinăm la aceeaşi masă fructele cu alimente care au nevoie de mai multe pentru a putea să fie digerate. Niciodată nu punem pe masă şi carne, şi banane, fructele trebuiesc consumate cu 30 de minute înainte de masă, pentru că pregătesc tractul digestiv.

- Niciodată la masă nu combinăm lichidele cu alimentele solide, iar regula cea mai importantă este să consumăm apă întotdeauna cu 10 minute înainte de masă.

- Carnea şi ouălele pot avea un impact negativ asupra proceselor digestive.

- Bananele şi laptele consumate la aceeaşi masă nu sunt indicate pentru că pot apărea probleme cu digestia.

Nutriţioniştii au mai pecizat că alimentele necombinate corespunzător rămân nedigerate în tractul digestiv. „În omletă trebuie să punem întotdeaună legume, nu brânzeturi pentru a putea evita problemele de sănătate care pot apărea. Carbohidraţii trebuie consumaţi trebuiesc consumaţi singuri la masă, iar cel mai bine să alegem făinoasele şi cerealele integrale şi să excludem fin dietă defintiv pâinea albă şi produsele de patiserie“, a mai precizat Valentin Răducu, medicul nutriţionist.

Te-ar putea interesa şi:

Morcovii cruzi scad colesterolul. Ce alte alimente au acelaşi efect

Mai multe - Craiova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite