VIDEO Primarul Nicolae Matei de la Năvodari, aşteptat de oameni în stradă. „Este o minune că sunt liber“, a spus edilul-şef după 5 luni de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Matei, fericit în mijlocul altor primari de oraşe din ţară FOTO Asociaţia Oraşelor din România
Nicolae Matei, fericit în mijlocul altor primari de oraşe din ţară FOTO Asociaţia Oraşelor din România

Nicolae Matei, primarul arestat al oraşului Năvodari, a fost eliberat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Apel Constanţa. Magistraţii au admis, în cele din urmă, cererea primarului de a fi judecat în libertate, pentru darea de mită de care este acuzat.

UPDATE ora 19.00 Primarul Nicolae Matei a fost aşteptat de oameni în stradă. Sute de locuitori ai Năvodariului au ieşit să-l întâmpine cu flori, cu urări de bine şi cu lacrimi în ochi.

„Vizibil emoţionat, edilul a declarat că este o minune că este liber, după cele cinci luni de nedreptate, le-a mulţumit oamenilor pentru prezenţă şi le-a promis că îşi va relua de îndată poziţia la Primăria Năvodari“, consemnează Gazeta de Năvodari.

Nicolae Matei a fost ridicat de anchetatorii DNA la mijlocul lui noiembrie 2012 şi de atunci este ţinut după gratii. În ciuda tuturor cererilor de eliberare, primarul a fost ţinut închis, aşa cum se procedează, uneori, în cazul unor infractori periculoşi.

Primarul Matei a fost susţinut permanent de locuitorii oraşului şi de colegii din filiala Năvodari, care au organizat miting de solidaritate şi i-au transmis mesaje pe Facebook. La finele lui martie, el a fost reales cu unanimitate de voturi drept preşedinte al organizaţiei de partid.

Primarul Nicolae Matei este arestat preventiv pentru dare de mită, din data de 15 noiembrie, în urma unui denunţ făcut de fostul şef al Poliţiei Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu, detaşat actualmente la DNA.

La data de 10 decembrie, primarul Matei a fost trimis în judecată în stare de arest.

În luna februarie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins cererea de punere în libertate, deşi Tribunalul Constanţa decisese că există temei pentru eliberarea lui.

Magistraţii de la Tribunal acceptaseră vineri, 14 februarie, cererea sa de judecare în stare de libertate. Decizia venise la o zi după ce Matei i-a indicat în instanţă pe Mazăre şi Constantinescu drept vinovaţi pentru încarcerea sa.

El a declarat în faţa instanţei, care judeca dosarul de dare de mită, că Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au tot interesul să îl ţină arestat, pentru a declanşa alegeri anticipate la Năvodari şi a pune mâna pe oraş.

Nicolae Matei este şi preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România. Şi omologii săi au sărit în apărarea primarului de Năvodari.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite