Primarul Nicolae Matei de la Năvodari, aproape liber. Cuvintele magice: „Mazăre şi Constantinescu mă ţin în arest“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Matei

Magistraţii au acceptat cererea sa de judecare în stare de libertate. Decizia, care nu este definitivă şi a fost deja atacată de procurori, vine la o zi după ce Matei i-a indicat în instanţă pe Mazăre şi Constantinescu drept vinovaţi pentru încarcerea sa.

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a reuşit să obţină clemenţa judecătorilor în cererea sa de eliberare din arest.

Încarcerat de la data de 15 noiembrie 2012, Matei s-a lovit constant de refuzul instanţei de a fi judecat în stare de elibertate.

Cererea primarului de judecare în libertate a fost admisă joi, 14 februarie, de Tribunalul Constanţa. Nicolae Matei a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciuliu, dar nu poate fi eliberat imediat.

Sentinţa nu este definitivă, astfel că poate fi atacată cu recurs în termen de 24 ore.

Ceea ce s-a şi întâmplat. Procurorii au depus deja contestaţie la Curtea de Apel Constanţa. Instanţa superioară urmează a judeca recursul Parchetului. Dacă acesta va fi respins, Nicolae Matei va fi liber.

„În principiu, Nicu este liber. Aşteptăm acum pronunţarea recursului, când va fi judecat“, a declarat viceprimarul Florin Chelaru.

Decizia de eliberare a primarului de Năvodari vine la o zi după ce i-a indicat cu nume şi prenume, în sala de judecată, pe cei pe care îi consideră vinovaţi de încarcerarea sa.

El a declarat în faţa instanţei, care judeca dosarul de dare de mită, că Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au tot interesul să îl ţină arestat, pentru a declanşa alegeri anticipate la Năvodari şi a pune mâna pe oraş.

Primarul Nicolae Matei este arestat preventiv pentru dare de mită, în urma unui denunţ făcut de fostul şef al Poliţiei Constanţa, comisarul-şef Valentin Burlacu, detaşat actualmente la DNA.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite