FOTO Cât se poate fura din vagoanele CFR la o acţiune a „magneţilor“. Două tone de fier aruncate pe terasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipaj de jandarmi a prins asupra faptei o bandă de hoţi de fier vechi, care jefuiau o garnitură de cale ferată. Tâlharii acţionau în Portul Constanţa, ziua în amiaza mare.

Mai multe persoane care sustrăgeau fier vechi din garniturile de tren, din zona Port Constanţa, au fost surprinse luni, 15 aprilie, în jurul orei 15.30, de un echipaj din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, care se afla în patrulare.

Hoţii de fier vechi erau urcaţi pe vagoanele de tren încărcate cu fier vechi, de unde aruncaseră pe terasament peste două tone de fier – componente mecanice, piese de schimb uzate etc.

Jandarmii i-au somat verbal să se oprească, moment în care toţi hoţii au aruncat prada pe care o descărcau şi au rupt-o la fugă.

Oamenii legii nu au făcut uz de armă, ci au pornit au pornit în urmărirea lor. După aproximativ 100 de metri, jandarmii au reuşit să-i prindă pe doi dintre ei: Dănuţ E. (18 ani) şi Constanţa S. (28 ani), ambii din municipiul Constanţa.

„Jandarmii au întocmit actele premergătoare privind săvârşirea infracţiunii de furt. Dosarul întocmit şi cei doi hoţi au fost predaţi lucrătorilor din cadrul Secţiei de Poliţie Port Constanţa, pentru continuarea cercetărilor“, a declarat căpitanul Codrin Popoiu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa.

Zona Portului Constanţa şi în special liniile de cale ferată sunt principala ţintă a hoţilor de fier vechi, denumiţi „magneţi“. Aceştia acţionează rapid, cu dexteritate, bine organizaţi. „Magneţii“ escaladează vagoanele, din mers şi încep să arunce jos fier vechi, fără reţinere faţă de martorii oculari.  
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite