Topul staţiunilor de pe litoralul bulgăresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Litoralul bulgăresc, în preferinţele turiştilor români FOTO Adevărul
Litoralul bulgăresc, în preferinţele turiştilor români FOTO Adevărul

Pe primele trei locuri se află Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena. Liderul actualului clasament a înregistrat o creştere în preferinţele turiştilor români, devansând Nisipurile de Aur, care a ocupat locul întâi până în 2011.

Un clasament al staţiunilor de pe litoralul bulgăresc, cel mai puternic rival al litoralului românesc, a fost realizat de Travel Planner – touroperator şi firmă de consultanţă turistică specializată pe destinaţia Bulgaria. Au răspuns chestionarului circa 3.600 de turişti români care au ales destinaţia Bulgaria în ultimii 4 ani.

Pe primele trei locuri se situează staţiunile Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena. Liderul actualului clasament a înregistrat o creştere în preferinţele turiştilor români, devansând Nisipurile de Aur, care a ocupat locul 1 până în 2011.

TOPUL STAŢIUNILOR DE PE LITORALUL BULGĂRESC

1.     Sunny Beach
Deţine locul 1 în top, cu media 8,34 la note. 87% dintre turiştii Travel Planner recomandă această staţiune.

2.     Nisipurile de Aur
Media notelor este 8,08 şi este recomandată de 84% dintre turiştii Travel Planner.

3.     Albena
Media notelor este 7,93 şi este recomandată de 88% dintre turiştii Travel Planner.

4.     Duni
Media notelor este 8,58, însă are mai puţine impresii, fiind vizitată de un număr mai mic de turişti. Este recomandată de 87% dintre turiştii Travel Planner care au fost aici.

5.     Elenite
Media notelor este 7,55. Este recomandată de 76% dintre turiştii Travel Planner.

6.     Obzor
Media notelor este 7,15. Este recomandată de 78% dintre turiştii Travel Planner.

7.     Nessebar
Media notelor este 7,70. Este recomandată de 81% dintre turiştii Travel Planner.

8.     Constantin şi Elena
Media notelor este 7,33. Este recomandată de 73% dintre turiştii Travel Planner.

9.     Sunny Day
Media notelor este 6,83. Este recomandată de 86% dintre turiştii Travel Planner.

10.     Sozopol
Media notelor este 6,59. Este recomandată de 67% dintre turiştii Travel Planner.

11.     Pomorie
Media notelor este 5,1. Este recomandată de 38% dintre turiştii Travel Planner.
 
Consultanţii Travel Planner au comparat şi notele acordate de către turişti celor mai importante componente ale fiecărei staţiuni: masă, agrement şi atmosferă.

Ca atmosferă, liderul este tot Sunny Beach, cu 8,5 puncte, urmat de data aceasta de Albena (8,4 puncte), Nisipurile de Aur (8,3 puncte), Duni (8,9 puncte, dar acordate de mult mai puţini turişti), Nessebar (8,1 puncte), Elenite (8 puncte), Obzor (7,7 puncte), Constantin şi Elena (7,6 puncte) şi Sozopol (7,3 puncte).

La partea de agrement, liderul topului este Sunny Beach (8,3 puncte), urmat de Duni (8,2 puncte), Nisipurile de Aur, Albena şi Elenite (7,9 puncte), Nessebar (7,5 puncte), Constantin şi Elena (7,1 puncte), Obzor (6,9 puncte) şi Sozopol (6,6 puncte).

Serviciile de masă se numără, de asemenea, printre cei mai importanţi factori în alegerea unei staţiuni. Duni este aici liderul (8,6 puncte), urmat de Sunny Beach (8,2 puncte), Nisipurile de Aur (8 puncte), Albena şi Nessebar (7,5 puncte), Constantin şi Elena (7,2 puncte), Obzor şi Elenite (6,8 puncte) şi Sozopol (5,9 puncte).

Se observă un avantaj al sudului litoralului bulgăresc, pe lângă staţiunile Sunny Beach şi Nessebar, înregistrând creşteri în preferinţele turiştilor Duni şi Obzor.

În nord, în topul preferinţelor rămân clasicele Nisipurile de Aur şi Albena. Cele mai bune plaje se află tot în nord: Albena şi Nisipurile de Aur, iar cea mai mare plajă de calitate o deţine staţiunea sudică Sunny Beach.

„Sunny Beach este o staţiune care oferă multe posibilităţi de agrement şi diversitate, iar acest aspect o diferenţiază de Nisipurile de Aur – care reprezintă o staţiune mai împădurită, dar ceva mai liniştită.

Sunny Beach este vecină cu Nessebar, vestitul oraş istoric de coastă al Bulgariei. Astfel partea culturală şi de evenimente poate fi combinată cu cea de plajă.

De asemenea, liderul topului din acest an, Sunny Beach, are două aqua park-uri, dintre care unul este cel mai mare din Bulgaria, precum şi cea mai lungă plajă din ţara vecină, care se întinde pe 8 kilometri. Nisipurile de Aur oferă şi distracţie, şi linişte, iar Albena constituie un paradis verde, o staţiune mai liniştită, dar preferată mult de familiile cu copii.

Aş acorda o menţiune staţiunii Obzor, care a înregistrat, poate, cea mai mare creştere a cererii în ultimii ani. Aceasta are cea mai de calitate şi cea mai lată plajă din Bulgaria precum şi hoteluri foarte bune şi de încredere.

Estimez că Obzor va creşte în continuare în preferinţele turiştilor. În ultimii ani, aici au intrat şi lanţuri hoteliere internaţionale precum Sol Melia sau RIU“, subliniază Sebastian Constantinescu, directorul general al Travel Planner.

Touroperatorul pregăteşte un studiu referitor la calitatea hotelurilor de pe litoralul bulgăresc şi un top al acestora, tot pe baza a mii de impresii ale turiştilor români.


 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite