FOTO Echipament nou de luptă pentru Pieile Roşii din Marină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pieile Roşii din Marină se antrenează intens FOTO Forţele Navale Române
Pieile Roşii din Marină se antrenează intens FOTO Forţele Navale Române

Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare al Forţelor Navale din Constanţa îşi modernizează programele de calculator pe care se antrenează, în lupte simulate, militarii români.

O nouă versiune a softului JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation - simulare tactică distribuită şi constructivă) va fi testată la Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare al Forţelor Navale din Constanţa.

În termeni tehnici, programul JCATS oferă posibilitatea de a conduce activităţi, de la nivel tactic până la grupări de forţe întrunite, incluzând întregul spectru al conflictelor.

Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare al Forţelor Navale (CISE) a fost înfiinţat la data de 1 iunie 2007, ca urmare a aderării la NATO. Scopul CISE este de a creşte nivelul de instruire şi interoperabilitate a structurilor militare româneşti cu cele din Alianţă.

CISE a asigurat suportul informatic pentru mai mult de 30 de exerciţii de instruire, la care au participat peste 2500 de militari români şi străini.

Specialiştii CISE sunt cunoscuţi acum ca „Pieile Roşii“ din Forţele Navale, datorită echipamentului de protecţie de culoare roşie pe care îl poartă.

Ei asigură instruirea operaţională prin simulare, evaluează şi certifică structurile din Forţele Navale pentru participarea la misiuni naţionale, NATO sau UE.

Până în anul 2010, militarii centrului au participat la programe de pregătire în alte centre similare ale partenerilor, în urma cărora aceştia au obţinut certificarea NATO Instructor-Evaluator MAREVAL. În perioada 2007-2009, specialiştii români şi instructorii americani au introdus şi au validat softul de simulare JCATS pe staţiile de lucru ale CISE.
 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite