Sindicaliştii Cartel Afla din administraţia publică locală vor protesta în faţa Prefecturii Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii Cartel Alfa vor protesta în faţa Prefecturii Constanţa.
Sindicaliştii Cartel Alfa vor protesta în faţa Prefecturii Constanţa.

Uniunea Sindicală Teritorială, filiala judeţului  Constanţa CNS Cartel Alfa, organizează în data de 28 ianuarie, între orele 14.30-16.00  o acţiune de protest pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa.

“Prin această acţiune de protest, membrii din administraţia publică locală afiliaţi la CNS Cartel ALFA trag public un semnal de alarmă asupra situaţiei disperate în care se află personalul contractual şi funcţionarii publici din administraţia publică locală, ca urmare a faptului  că sunt şi rămân cea mai slab  plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sectorul bugetar”, se arată într-un comunicat al Cartel Alfa.

Revendicările vizează reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi lucrătorii din administraţia publică, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

De asemenea, o altă revendicare se referă la creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea începând cu anul 2015 a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Această manifestare este generată de faptul că niciuna din solicitările salariaţilor din administraţia publică locală nu a fost soluţionată în mod favorabil de către Guvernul României.
“Mai mult prin adoptarea OUG NR. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, salariile personalului din administraţia publică locală au fost îngheţate şi a fost interzisă în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţaă, precum şi  a oricăror premii, prime sau bonificaţii.  Astfel veniturile salariaţilor din acest sector de activitate au fost  menţinute la acelaşi nivel cu cel din decembrie 2014”, mai susţin sindicaliştii.

Mai citiţi şi:

FOTO Peste 3.000 de constănţeni, la protestul împotriva lui Radu Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu

A doua seară de proteste la Constanţa. Tinerii au scandat împotriva lui Victor Ponta

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite