Serian Mavi, plânsă de turci şi români. Fiecare s-a rugat în religia lui pentru sufletul tinerei moarte în incendiul de la Club Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de persoane, români şi turci, au plâns-o luni pe Serian Mavi, tânăra de 24 de ani care a murit sâmbătă la spital, fiind rănită în incendiul din Club Colectiv.

Lacrimi şi multe flori au curs pe ultimul drum al lui Serian Mavi, prima victimă din Constanţa în incendiul de la Club Colectiv din Bucureşti.
 

Trupul neînsufleţit al fetei a fost adus duminică de la Bucureşti. De atunci, a fost pelerinaj la locuinţa familiei. Rude, prieteni, vecini, toţi au plâns şi s-au rugat, fiecare în religia lui, pentru sufletul tinerei moarte. 
 

La înmormântare au venit şi colegii fratelui lui Serian, de 17 ani, care trăieşte un coşmar de o săptămână. „E normal să fie alături de el. Este mult prea tragic.Pentru unii ea este un număr, dar pentru noi este un om“, au spus ei.
 

Puţin după ora prânzului, trupul neînsufleţit al tinerei a fost învelit într-un cearceaf alb şi apoi pus în sicriul care a dus-o la groapă. 

În faţa blocului, s-a ţinut o slujbă. Bărbaţii au stat în faţă şi s-au rugat şi şi-au împreunat mâinile, aşa după cum cere tradiţia musulmană. 
 

Refi Erghiun, consilier de cult, Muftiatul Cultului Musulman din România, care a oficiat sluja, a spus că este un moment foarte greu pentru familie, dar şi pentru el. „Este greu să ţii o slujbă, indiferent dacă moare un tânăr sau un bătrân. Orice vorbă ai spune familiei nu va putea alina durerea“, a adăugat el. 

Serian Mavi a murit sâmbătă la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. Ea a copilărit în cartierul Brătianu din Constanţa, alături de fratele său mai mic, de 17 ani. Cum au aflat de tragedie, părinţii lui Serian au plecat la Bucureşti, unde au sperat într-o minune, deşi fiica lor se afla în stare critică. Acolo au stat până în ultima clipă, când fata lor a pierdut lupta cu moartea. Tânăra a fost operată, dar nu şi-a mai revenit. 

„Lui Serian i-au crescut aripi“
 

Oana Matei, colega noastră de la Antena 3, al cărui soţ a fost internat la Spitalul Bagdasar Arseni, a povestit pe Facebook tragismul ultimelor zile. „Pe holurile de la Bagdasar Arseni sunt mame si sotii si surori si frati si tati. Nici ei nu mai stiu ce sunt. Si daca mai sunt. Se misca de pe un scaun pe altul ca niste fantome. Dar nu se indeparteaza de usa. 
 

Pe holurile de la Bagdasar Arseni toti au devenit o familie. Ii uneste durerea si frica. Acolo nu mai spui Buna dimineata. Intrebi doar soptit: Sunt toti? (…) Pe holurile de la Bagdasar Arseni vor fi cu doi parinti mai putin. Lui Serian i-au crescut aripi. Era frumoasa si avea 25 de ani.

Noi am plecat de pe holurile de la Bagdasar Arseni. Dar o parte din suflet a ramas acolo. Langa oamenii de pe holurile de la Bagdasar Arseni si langa doctorii care, uneori, au facut minuni.“

image

Slujba de înmormântare FOTO Mariana Iancu

image

Locul de veci FOTO Codruţ Burdujan

Pe aceeaşi temă:

Constanţa este în stradă! Cel mai mare protest al ultimilor ani. Peste 8.000 de manifestanţi scandează pentru România lor

Patriarhul Daniel îşi pune cenuşă-n cap în faţa „sataniştilor“: „Ne cerem iertare. Biserica îi iubeşte pe toţi“

Incendiu în Clubul Colectiv. Bănicioiu: Vor pleca toţi pacienţii, indiferent dacă sunt asiguraţi sau nu

Un român din Norvegia a convins medici din două ţări să preia pacienţi arşi, dar s-a lovit de haosul din spitalele româneşti
 

Starea răniţilor din Colectiv. Medic: „Când sunt conştienţi, pacienţii cred că se află în club şi devin agitaţi“

Un organizator de concerte explică cum a ajuns trupa „Goodbye to Gravity” să-şi lanseze albumul în Colectiv

Revoltă antisistem. Românii, nemulţumiţi doar cu demisiile lui Ponta şi Piedone. Patriarhul Daniel, vizat şi el de proteste

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite