Șefa Direcției pentru Cultură Constanța a luat mită pentru avizarea unui PUZ. Magdalena Tiță și-a recunoscut fapta

0
Publicat:

Magdalena Tiță a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța. Alături de ea a fost inculpată și Mădălina Elena Cliante, inspector superior în cadrul aceleiași instituții.

Magdalena Tiță foto: Replica de Constanța
Magdalena Tiță foto: Replica de Constanța

Magdalena Tiță, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, și Mădălina Elena cliante sunt acuzate că în data de 9 noiembrie 2022 au primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal (PUZ) pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.

În prezența avocaților, cele două inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora”, transmite DNA.

Astfel, Magdalena Tiță ar putea fi condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi

Elena Mădălina Cliante ar putea fi condamnată, conform acordului de recunoaștere a vinovăției, la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi. 

Fost candidat la prezidențiale trimis în judecată

Dosarele de urmărire penală privindu-le pe cele două inculpate împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Constanța.

În urmă cu două săptămâni, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului candidat la prezidențiale Alexandru Cumpănașu. 

Potrivit unui comunicat DNA, în sarcina fostului candidat procurorii au „reținut comiterea infracțiunii de participație improprie (în forma instigării) la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite