„Este păcat să folosesc bonurile de masă dacă sunt pe card?“ Ce a răspuns IPS Teodosie despre dracul din plastic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie credincioasă a avut o dilemă în prag de Crăciun. Ea s-a întrebat dacă poate folosi bonurile de masă primite sub formă de bani, pe un card, fără să comită un păcat. IPS Teodosie a lămurit-o. 

image

Arhiepiscopul Tomisului, ÎnaltPreaSfințitul Teodosie, a oferit răspunsuri clarificatoare credincioșilor care i-au adresat întrebări la emisiunea „Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului. 

Astfel, o creștină a vrut să știe dacă poate folosi tichetele de masă primite de la angajatorul său, sub formă de card. „Sunt reținută în a-l folosi, e păcat? Până acum le primeam ca tichete de la serviciu, dar acum e pe card“, a întrebat sperioasă femeia.

Ea făcea referire la temerea ultraortodocșilor că instrumentul bancar din plastic este chiar unealta diavolului - ca dovadă chiar numele său citit invers: card/drac. 

„Există unii credincioși cu frica aceasta că în card s-ar ascunde Necuratul“, a explicat Tănăsescu, iar Teodosie l-a aprobat amuzat: „Da, anumite coduri, cifre…“

„Să știți că acele cifre n-au nicio importanță. În Sfânta Scriptură, am spus de atâtea ori, în Cartea Apocalipsei, avem scris expres numărul 666. Nu e în fond răul în cifră, ci în simbol. Nu e o pecete care intră în noi, nu trebuie să intrăm cu asemenea cip. Cu asemenea cifre sau bare sau semne de pe un tichet, un aliment, acestea nu sunt în sine lucruri dăunătoare“, a spus arhiepiscopul Teodosie. 

Cât despre cercei, mai bine nu

Ceva mai târziu, în emisiunea realizată de preotul Eugen Tănăsescu, arhiepiscopul Teodosie a dat sfaturi despre podoabele femeiești. Cineva a întrebat dacă este bine să punem cercei fetițelor. 

„Cerceii sunt un surplus, găsim în multe cărți pioase, sunt o podoabă folosită de femei pentru a fi mai interesante, mai elegante. Sfântul Pavel se leagă chiar de părul este prea mult împopoțonat, să nu vă faceți podoabe din păr împletit. Drept să vă spun, cerceii nu prea-și au locul. Dacă nu puneți, este mai bine. Nu le faceți un serviciu fetițelor cărora le puneți cercei. Nu sunt o necesitate, se vor obișnui cu ei și pot fi o pricină de a se lăuda sau de nu fi de acord Dumnezeu cu acest lucru“, a precizat IPS Teodosie. 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite