UPU Constanța, asaltată de pacienți în zilele de Crăciun. 20 de persoane pe oră au ajuns la Camera de Gardă

0
Publicat:

Peste 1.400 de persoane au fost preluate de medicii din cadrul Unității Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța, începând cu dimineaţa zilei de 24 decembrie și până marți, 27 decembrie. O treime dintre pacienți erau copii.

UPU Constanța FOTO: Spitalul Județean Constanța
UPU Constanța FOTO: Spitalul Județean Constanța

Conform datelor transmise de Spitalul Județean Constanța, 1.409 persoane au fost preluate de medicii din cadrul Unității Primiri Urgențe începând cu dimineaţa zilei de 24 decembrie și până marți, 27 decembrie. Dintre persoanele preluate, 535 au fost copii.

În urma investigațiilor de specialitate, au fost spitalizaţi 259 pacienți. Dintre secțiile cu cele mai multe internări în perioada Crăciunului menționăm secțiile Clinice Pediatrie (62),  Cardiologie (28),  Neurologie (25) si Gastroenterologie (15) .

„Cele mai multe prezentări au fost înregistrate în ultimele în perioada 26/27 decembrie. 511 pacienţi, dintre care 195 copii, au fost preluaţi şi investigaţi în regim de urgenţă. 88 dintre aceştia au rămas internaţi”, transmite Biroul de presă al Spitalului.  

În prima zi de Crăciun au ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe 428 pacienţi, iar 91 dintre aceștia au fost internaţi. Alţi 470 pacienţi au fost înregistraţi în evidenţele UPU, în ajunul Crăciunului. 

Șapte copii s-au născut în prima zi de Crăciun

Din totalul celor 1.409 cazuri, 23 au fost repartizate pe cod roşu (camera de resuscitare), 132 pe cod galben, pe cod verde - 1197, iar pe codurile alb şi albastru, 57 cazuri.

În prima zi de Crăciun, la Spitalul Judeţean Constanţa s-au născut șapte copii,  iar în cea de-a doua zi de Crăciun au fost înregistrate alte patru naşteri.

Începând de marți, 27 decembrie, au fost reluate şi consultaţiile în cadrul Ambulatoriului de specialitate. 

Conducerea Spitalului Județean dă asigurări că stocul de medicamente este în permanență actualizat, astfel încât actul medical să fie continuu și de calitate. 

Medicii recomandă pentru mesele de Crăciun şi Anul Nou carne de porc slabă, peşte, carne de curcan, multe legume proaspete, ca atare sau în salate, ciuperci şi fructe. Grăsimile şi prăjelile trebuie evitate.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri