Sancţiuni date de Apele Române pe litoral. Care sunt principalele nereguli ale operatorilor de plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plajă de la mare care a primit sancţiuni de la Apele Române Sursa Apele Române Dobrogea Litoral
Plajă de la mare care a primit sancţiuni de la Apele Române Sursa Apele Române Dobrogea Litoral

Construcţii pe plajă, maşini pe plajă, şezlonguri în buza apei mării - sunt câteva dintre neregulile constatate de inspectorii de la Apele Române pe litoral.

Administraţia Naţională Apele Române anunţă că inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au efectuat de la începutul anului şi până la data de 9 iulie 2021, între Năvodari şi Vama Veche, 772 de controale.

Ei au aplicat 1.239 de măsuri având de la data de 28 iunie şi spijinul colegilor inspectori din cadrul celorlalte Admnistraţii Bazinale de Apă din ţară.

„Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 632.000 lei, atât operatorilor de plajă pentru nerespectarea condiţiilor contractuale, cât şi persoanelor fizice care au încălcat legislaţia în vigoare“, precizează organele de control. 

Astfel, amenzile au vizat cu precădere: construcţii ilegale pe plajă, pentru dezafectarea cărora s-a solicitat sprijinul autorităţilor locale; circulaţia cu autovehicule pe plajă pentru identificarea cărora s-a solicitat sprijinul Poliţiei locale; nerespectarea distanţei de 5 metri dintre linia ţărmului şi şezlonguri; nerespectarea numărului minim de recipiente pentru colectarea gunoiului pe sectoarele de plajă închiriate; amplasarea de beach-baruri în locuri nereglementate contractual; extinderea nepermisă a beach-barurilor, mai mare decât cea prevăzută.

„O atenţie deosebită a fost acordată monitorizării modului de desfăşurare şi organizare a evenimentelor care au loc în această perioadă pe plaje. Acţiunile vor continua toată perioada sezonului estival şi vor consta în verificarea permanentă a acţiunilor de exploatare a plajelor în condiţii normale“, a transmis Apele Române. 

Pe aceeaşi temă: 

Peste 8.000 de turişti au campat în weekend pe plajele Vadu, Corbu şi Midia, deşi este interzis. Plătesc amenzile, dar nu pleacă 

O turistă din Austria a fost salvată de partenerul violent pe plaja din Vadu: „Sunteţi eroii din povestea mea“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite