Avertisment: Plajele lărgite din Mamaia au reconfigurat adâncimea apei. „Zona de îmbăiere este îngustată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja Romania Mamaia FOTO Shutterstock
Plaja Romania Mamaia FOTO Shutterstock

Lărgirea plajelor a reconfigurat adâncimea Mării Negre în zona de îmbăiere. De aceea, salvamarii le cer turiştilor să fie atenţi şi să respecte indicaţiile date de ei.

Dacă Mamaia era recunoscută pentru zecile de metri în care apa avea o adâncime mică, acum situaţia s-a schimbat în zona plajelor lărgite.

„Am primit garanţii de la specialişti că este asigurată o pantă corectă până la 30 de metri şi se va asigura balizajul astfel ca îmbăierea să se facă în condiţii de siguranţă”, spunea ministrul Barna Tánczos, într-o vizită efectuată pe aceste plaje.

„Este extrem de important ca turiştii să respecte indicaţiile salvamarilor. Panta o să fie diferită de panta de până acum. O să fie mai abruptă ca până acum. În perioada de sezon estival trebuie să existe balizajul pentru ca turiştii să ştie limita”, a mai spus ministrul Mediului.

Salvamarii le cer insistent turiştilor să înoate doar până la balizele de semnalizare din mare.

Valentin Ivan, şef sector salvamari Mamaia, a declarat pentru Digi24 că „zona de îmbăiere este foarte îngustată faţă de anii precedenţi. Dacă anul trecut am avut 150 de metri până la balize, anul acesta avem 20 de metri sau mai puţin. Vedeţi şi dumneavoastră, cam 10 metri sunt aici.”

Zona de dincolo de balize este destinată exclusiv ambarcaţiunilor de agrement, în niciun caz îmbăierii. Apa este adâncă şi chiar şi cei mai buni înotători îşi pot pune viaţa în pericol.

plaje mamaia nord foto ABADL

Plaje lărgite în Mamaia foto: ABADL

Citeşte şi:

Pericolele din zona plajelor lărgite din Mamaia. „Să nu riscăm mai mult decât trebuie”

Se ridică restricţiile, dar unele plaje de pe litoralul românesc tot nu pot fi folosite. Apelul disperat al industriei turismului

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite