Peste 8.000 de turişti au campat în weekend pe plajele Vadu, Corbu şi Midia, deşi este interzis. Plătesc amenzile, dar nu pleacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook / ARBDD
Foto Facebook / ARBDD

Peste 8.000 de turişti au fost în weekend pe plajele sălbatice Vadu, Corbu şi Midia unde au campat, deşi legea interzice staţionarea maşinilor sau montarea corturilor. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării (ARBDD) spune că deşi persoanele sunt amendate, aleg să achite suma, dar refuză să părăsească plaja.

Din al doilea weekend din luna iulie a început să se înregistreze afluenţă de turişti pe plajele sălbatice din sudul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi, astfel, Plajele Vadu, Corbu şi Midia au fost din nou pline.

În cele două zile de weekend au fost aproximativ 8.300 de turişti şi 1.220 de autovehicule, Plaja Vadu fiind cea care a înregistrat cel mai mare număr de turişti pe zi, respectiv 3000 sâmbătă şi 4000 duminică, de asemenea şi cel mai mare număr de autovehicule (500 pe zi), scrie ARBDD într-o postare pe Facebook.

„Acţiunile de monitorizare şi control în zonă au continuat, inspectorii ecologi ai ARBDD au acţionat cu echipaje mixte formate din reprezentanţi ai Poliţiei zonale Corbu şi ai Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanţa.

Din păcate, mulţi dintre cei sosiţi pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicaţiile de pe panourile de informare amplasate în zonă şi pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancţionaţi. Dintre aceştia, sunt turişti care recunosc fapta, îşi asumă plata amenzii, însă nu vor să părăsească locul (maşina sau cortul).", potrivit sursei citate.

Au fost aplicate 46 de sancţiuni, dintre care 22 de amenzi au avut valoarea de 21.200 de lei. ARBDD spune că după fiecare weekend, firma de salubrizarea este nevoită să strângă mormanele de gunoi lăsate de turişti, care de multe ori nu se află în pubele ci pe plajă.

„Facem încă odată apel la turiştii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone, aceste reguli fiind expuse pe panourile din zona plajelor", transmite ARBDD.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite