Rugăciune pentru pace făcută de bisericile evanghelice în faţa Consulatului Federaţiei Ruse la Constanţa

0
0
Rugăciune pentru pace
Rugăciune pentru pace

Bisericile Evanghelice din Constanţa au organizat o rugăciune colectivă pentru pace în faţa Consulatului Federeaţiei Ruse la Constanţa.

Bisericile evanghelice din judeţul Constanţa sunt alături de Ucraina în efortul de a-şi apăra cetăţenii şi libertatea.

Joi, 3 martie, la ora 12:00, în faţa Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa (strada Mihai Viteazu, numărul 5), reprezentanţii acestor Biserici s-au adunat să se roage pentru pace.

„Acţiunea noastră paşnică va include mesaje de susţinere faţă de poporul ucrainean şi o rugăciune pentru pace rostită în patru limbi diferite”, spune Gabriel Şmalberger, preşedintele Asociaţiei Pro Tomis şi pastor în Biserica Flacăra Speranţei.

Credincioşii au intonat un imn de pace, pastorii au semnat textul rugăciunii şi l-au lăsat la Consultatul Federaţiei Ruse. „Nu am avut nicio reacţie din partea lor. Am bătut la uşă şi nu au răspuns”, spune un participant. 

Bisericile evanghelice pregătesc spaţii de cazare pentru refugiaţi şi strâng ajutoare.

rugaciuni pentru pace in ucraina foto PRO Tomis

Câteva zeci de persoane au protestat şi vineri, 25 februarie, în faţa Consulatului General al Federaţiei Ruse din Constanţa, pe fondul războiului dintre Rusia şi Ucraina

Oamenii aveau în mână pancarte pe care se puteau citi mesajele: „Aveţi sânge nevinovat pe mâini” , „Eliberaţi Ucraina”, „Putin, nu uita, istoria nu prescrie crima!” sau „Respectaţi democraţia”. 

Vă recomandăm şi: 

Vlad Carp, unul dintre scafandrii morţi în IAR 330-Puma, era fiu de erou-martir al Revoluţiei. A murit tânăr, ca tatăl său

De ce se aflau doi scafandri militari în elicopterul IAR 330-Puma care s-a prăbuşit căutând MiG-ul dispărut. MApN a aflat târziu de ei

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite