Tabără pentru refugiaţi, ridicată pe un stadion din Iaşi. 33 de corturi pentru 200 de ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Iaşi
FOTO: ISU Iaşi

Sute de refugiaţi din Ucraina sau chiar Republica Moldova sosesc la Iaşi în fiecare zi, iar prima tabără care poate găzdui peste 200 de persoane a fost ridicată pe unul dintre stadioanele din oraş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a ridicat o tabără pentru refugiaţi pe Stadionul Tineretului din oraş, acolo unde vor fi montate în total 33 de corturi, 30 dintre ele având dimensiuni de 5x5 metri, iar alte trei 12x8 metri. 

„În continuare, echipajele ISU Iaşi vor asigura suportul necesar autorităţilor locale implicate în gestionarea acestei situaţii, prin punerea la dispoziţie a rezervei de personal şi a mijloacelor tehnice necesare, conform competenţelor. Asigurăm populaţia că pompierii salvatori sunt şi rămân la datorie şi vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuţiilor specifice zonei de competenţă şi responsabilitate”, au transmis reprezentanţii ISU Iaşi. 

Completul poate asigura condiţii de cazare şi hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare şi de iluminat, saci de dormit, europubele şi plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum şi o bucătărie rulantă.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistraţi, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte judeţe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unităţi. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

PRO TV va difuza serialul ucrainean „Servant of the people”, în care Volodimir Zelenski joacă rolul principal

Dispută Ambasada Rusiei la Bucureşti - MAE. Kuzmin pretinde încălcări de drepturi ale ruşilor. MAE: Nu există exemple concrete sau probe

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite