Serghei Lavrov: SUA procedează precum Hitler şi încearcă „să subjuge Europa”. Rusia va continua operaţiunea militară în Ucraina „până la sfârşit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Ministrul de Externe al Rusiei Serghei Lavrov a ameninţat din nou ţările occidentale. „Dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenţie”, a spus Lavrov, întrebat despre ameninţările Rusiei cu bomba nucleară, el a declarat că ameninţarea nucleară „nu este în capul ruşilor”.

Acesta a mai spus că Rusia va continua operaţiunea militară în Ucraina „până la sfârşit”, transmite Reuters.

„Nu vom permite ca unele provocări să ne dezechilibreze, să ne scoată din echilibru de forţe, dar dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenţie”, a ameninţat Lavrov ţările occidentale, scrie Digi24. 

Întrebat despre ameninţarea nucleară a lui Vladimir Putin, Lavrov a spus că „sunt declaraţii ale politicienilor occidentali. Ei repetă război nuclear, asta nu este în capul ruşilor.

Lavrov s-a referit la rezistenţa ucraineană cu termenul de „regimul neo-nazist de la Kiev” şi a făcut declaraţii halucinante despre civilii ucişi în atacurile ruseşti.

„Nu justific nicio acţiune care duce la moartea civililor, dar nu noi am inventat expresia victime colaterale, aceasta a fost inventată de partenerii noştri occidentali în aventurile lor din Irak, Libia şi aşa mai departe” a spus Lavrov.

Ministrul rus de externe a mai spus că trupele ucrainene „jefuiesc civili” şi că „sunt doar nişte tâlhari”. „Civilii sunt folosiţi ca scuturi umane” (n.red. de armata ucraineană), a mai spus Lavrov.

Ministrul rus de Externe a mai specificat că NATO încearcă să întărească securitatea Occidentului în detrimentul Rusiei.

El a comparat SUA cu Napoleon şi Hitler, spunând că „pe vremuri, Napoleon şi Hitler aveau scopul de a subjuga Europa – acum, americanii fac acelaşi lucru”.

Anularea proiectului gazoductului Nordstream 2 „arată poziţia” UE, sugerând că SUA s-au aflat în spatele deciziei, a mai afirmat Lavrov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite