Primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA. Procurorii îl acuză de abuz în serviciu

0
0

Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța. Aceștia îl acuză de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă FOTO: FB/L C Negoiță
Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă FOTO: FB/L C Negoiță

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Liviu Cristian Negoiță, la data faptei și în prezent primar al orașului Cernavodă, județul Constanța. 

Negoiță este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

„În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Liviu Cristian Negoiță, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv”, transmite DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii au dispus măsuri asigurătorii.

Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva inculpatului Negoiță Liviu Cristian.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de DNA.

Liviu Cristian Negoiță (PNL) este la al doilea mandat de primar al orașului Cernavodă. 

Orașul Cernavodă are o populație de aproximativ 20.000 de locuitori, pe teritoriul său fiind amplasată singura centrală nucleară din țara noastră. Orașul este situat pe partea dreaptă a fluviului Dunărea. Este considerat un nod de transport feroviar și rutier de interes național. 

Liviu Cristian Negoiță nu este primul edil al orașului Cernavodă care are probleme cu legea. În anul 2020, Gheorghe Hânsă, fost primar, tot liberal, a fost condamnat la patru ani şi 10 luni de închisoare cu executare.

„Condamnă pe inculpatul Gheorghe Hânsă la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 6 luni pentru savârvirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Constată că infracţiunea ce face obiectul prezentei cauze este concurentă cu cea pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 8 luni. Contopeşte pedeapsa aplicată inculpatului prin sentinţa penală de mai sus cu pedeapsa aplicată în prezenta cauză şi aplică acestuia pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 8 luni închisoare, la care adaugă o treime din cuantumul celeilalte, urmând ca în final acesta să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 10 luni închisoare”, se arata în sentinţa definitivă a judecătorilor.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri