Operaţiune de salvare a unei nave cu migranţi, lângă Vama Veche. La bord sunt peste 60 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nave ale Gărzii de Coastă Constanţa şi ale ARSVOM intervin, vineri, pentru salvarea unei nave cu migranţi, la bordul căreia se află 60-80 de persoane, între care şi copii. Ambarcaţiunea este adusă în Portul Constanţa, iar migranţii sunt coborâţi.

Operațiune de salvare migranți / Foto Captură Video
Operațiune de salvare migranți / Foto Captură Video

Nava a fost găsită la 25 de mile marine travers de Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria, fiind adusă în port, unde migranţii sunt debarcaţi.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, la bordul ambarcaţiunii turceşti sunt circa 70 de persoane. Vasul cu migranţi a fost observat de nava de patrulare a Gărzii de Coastă în noaptea de joi spre vineri, când s-a constatat şi că ambarcaţiunea este foarte aglomerată şi nu are suficiente mijloace de siguranţă.

În prezent, se intervine pentru salvarea navei şi aducerea ei în Portul Constanţa. La operaţiune participă nava Sar Artemis aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi o navă a Gărzii de Coastă Constanţa.

Nava este din lemn şi are circa 14 metri lungime, comandantul fiind turc. La bord se află 60-70 de persoane, între care şi copii.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri