Cine este băcăuanul acuzat de moartea a 39 de migranţi vietnamezi. Folosea mai multe nume ca să îşi piardă urma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Draghici  FOTO StirileProTV
Marius Draghici  FOTO StirileProTV

Marius Draghici, un bărbat de 48 de ani născut în Oneşti, judeţul Bacău, a fost prins după ce a fost dat în urmărire internaţională, fiind acuzat de autorităţile britanice de implicare în moartea a 39 de vietnamezi. Bărbatul se ascundea într-o locuinţă închiriată în Capitală.

Marius-Mihai Drăghici are 48 de ani şi a fost depistat de poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR într-o locuinţă închiriată din Sectorul 1 al Capitalei. El este suspectat de poliţiştii din Marea Britanie că, alături de alte persoane, a organizat, în octombrie 2019, în oraşul Essex, transportul în urma căruia 39 de migranţi vietnamezi au murit sufocaţi în remorca unui TIR. Migranţii aveau între 15 şi 44 de ani şi ar fi stat înăuntru peste 12 ore la temperaturi insuportabile.

Poliţiştii britanici au făcut publică fotografia lui Marius Drăghici şi i-au rugat pe cei care îl recunosc să sune la poliţie. În România, bărbatul era căutat de oamenii legii încă din noiembrie 2021, la cererea autorităţilor din regat, dar ar fi reuşit să scape de fiecare de dată mutându-se dintr-un loc în altul. Miercuri, 10 august, Curtea de Apel Bucureşti a decis să îl aresteze provizoriu, pentru 30 de zile, în vederea extrădării.

Născut în Oneşti, Drăghici folosea şi alte nume de familie ca să se ascundă, precum Şelaru sau Lupu, spun detectivii britanici.

„Faptele pentru care credem că este responsabil, nu pot să rămână nepedepsite. Ştim că are legături în judeţul Bacău din România şi în Spania şi lucrează în industria transportului”, a declarat Louise Metcalfe, inspector şef al Poliţiei din Essex, scrie bacau.net.

Arestat pentru omor prin imprudenţă şi conspiraţie la sprijinirea migraţiei ilegale

Miercuri, 10 august, în Bucureşti, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri au depistat un bărbat, de 48 de ani, urmărit internaţional, la solicitarea autorităţilor judiciare din Marea Britanie care au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor prin imprudenţă (omor din culpă) şi conspiraţie la sprijinirea migraţiei ilegale.

Din cercetări a reieşit că, împreună cu alte persoane, Marius Drăghici ar fi organizat şi coordonat transportul ilegal al mai multor migranţi, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deţinute de o grupare infracţională, folosit în acest scop.

Pe 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsufleţite a 39 de cetăţeni vietnamezi, bărbaţi, femei şi copii, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, care s-au sufocat după ce ar fi fost închişi într-o remorcă timp de aproape 12 ore.

Zece persoane, printre care şi un alt român, au fost deja condamnate în Anglia la aproape 100 de ani de inchisoare pentru omor din culpă şi trafic de migranţi.

Marius Drăghici a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării în Marea Britanie.

Activitatea investigativă s-a derulat în colaborare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Români acuzaţi că au retras ilegal bani din conturi, achitaţi fiindcă la cercetarea penală a participat şi SRI, deşi nu avea atribuţii

Sute de români s-au călcat în picioare la deschiderea unui magazin de haine second-hand. Au smuls şi hainele de pe manechine

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite