Treizeci şi opt de migranţi, inclusiv o femeie însărcinată, blocaţi pe o insulă de-a lungul graniţei dintre Turcia şi Grecia. Cel puţin un copil a murit VIDEO

0
0
migranti blocati pe o insula / Foto captura video / Twitter

Un grup de 38 de migranţi, inclusiv o femeie însărcinată, au fost blocaţi pe o insulă minusculă, nedenumită, de-a lungul graniţei dintre Turcia şi Grecia. Cel puţin un copil a murit pe insulă, relatează BBC.

Cei douăzeci şi doi de bărbaţi, nouă femei şi şapte copii spun că se află pe insula de pe râul Mariţia de la jumătatea lunii iulie.

După ce au fost localizaţi luni, migranţii au fost duşi în Grecia continentală.

Ministrul grec al Migraţiei a declarat că grupul se află într-o ”stare foarte bună” şi că femeia însărcinată a fost dusă la spital ca măsură de precauţie. Cu toate acestea, cel puţin un copil a murit pe insuliţă, potrivit grupului şi agenţiilor pentru drepturile omului. Poliţia greacă nu a confirmat încă informaţia.

A existat o oarecare incertitudine cu privire la locaţia grupului şi, prin urmare, dacă Turcia sau Grecia ar fi trebuit să intervină pentru a-i ajuta.

Autorităţile elene au spus iniţial că oamenii - despre care poliţia susţine că toţi se identifică ca sirieni - se aflau pe teritoriul turc.

În cele din urmă, au fost găsiţi la aproximativ 4 kilometri sud de coordonatele din afara teritoriului grec, raportate iniţial în urmă cu câteva zile. Acesta este motivul pentru care, sugerează poliţia greacă, migranţii nu au fost găsiţi mai devreme.

Baida, una dintre femeile din grup, a descris că a fost tratată ca la ”un meci de fotbal între cele două părţi”, respectiv Turcia şi Grecia.

„Nimeni nu ne vrea. Nimeni nu ne aude. Nimeni nu vrea să ne ajute”, a adăugat ea.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite