Oficial. Avem 10.000 maidanezi pe străzile Constanţei. Atâţia au fost cuprinşi în statistica primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apărătorii animalelor, în protest la Constanţa FOTO Adrian Boioglu
Apărătorii animalelor, în protest la Constanţa FOTO Adrian Boioglu

Edilii Constanţei au numărat circa 10.000 câini comunitari pe domeniul public al municipiului. Numărul nu include maidanezii aflaţi pe platformele industriale sau prin curţile oamenilor, care sunt - cel mai probabil - tot atâţia.

Primarul Radu Mazăre se declară de acord cu legea eutanasierii acestora. „Nu-mi plac fariseii. Adică mieii, cu privirea aia blândă, putem să-i tăiem, nu mai avem nicio problemă. Umplem maţul, stăm cu el în sus şi gâfâim. Nu mai avem nicio mustrare de conştiinţă“, a dat exemplu Mazăre.

Municipalitatea a făcut calculul şi costul întreţinerii unui maidanez pentru două săptămâni este de 100 euro. „Dacă îl mai ţin două săptămâni se fac 200 euro, un salariu. Mai bine iau banii ăştia şi îi dau oamenilor“, spune primarul.

Într-un an şi jumătate, Constanţa ar putea scăpa de câinii vagabonzi - după estimarea edililor. Legea va fi aplicată de la 1 ianuarie 2014. 

Vă mai recomandăm

Gest şocant. Căţeluşă violată pe un teren viran din Constanţa

Protest pro-maidanezi cu îmbrânceli. Constănţenii iubitori de animale s-au luat la ceartă cu cei care se tem de patrupede

Turiştii au epuizat stocul de vaccin antirabic de la Constanţa. Constănţenii muşcaţi de maidanezi trebuie să meargă la Bucureşti pentru antidot

FOTO Protectoarea animalelor părăsite. Elena îngrijeşte câini şi pisici ca pe propriii copii

Câini de terapie, în şcolile din judeţul Constanţa

Ponturi să te aperi de câinii vagabonzi. Specialiştii ne învaţă ce să facem când suntem atacaţi de haite de maidanezi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite