UPDATE Întâlnire între Victor Ponta şi Tony Blair la Palatul Victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prmierul Victor Ponta şi Tony Blair
Prmierul Victor Ponta şi Tony Blair

Premierul Victor Ponta are o întrevedere joi după-amiază cu fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, la Palatul Victoria. Tema discuţiei vizează implicarea directă a fostului premier britanic în pactul de colaborare dintre Guvernul României şi Banca Mondială.

UPDATE: Tony Blair a părăsit sediul Guvernului în urmă cu câteva minute, fiind condus la plecare de premierul Ponta.

Fostul premier al Regatului Unit discută cu premierul Ponta despre eficientizarea politicilor publice ale Guvernului român. România a încheiat ultimul acord cu Banca Mondială în mai 2012, în urma căruia ţara noastră a primit 1 miliard de euro.Aceasta a fost cel mai important acord între România şi Banca Mondială. 

Tony Blair a fost din 1997 până pe 27 iunie 2007 prim-ministru al Regatului Unit. Blair reprezintă Partidul Laburist (Partidul Muncii) din Regatul Unit. În acest moment, fostul premier britanic este emisarul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, format din SUA, UE, Rusia şi ONU, fiind însărcinat de către secretarul de stat american John Kerry să elaboreze un plan economic pentru dezvoltarea turismului şi atragerea investiţiilor private în Cisiordania, astfel încât să ofere o speranţă teritoriului palestinian.

Ponta nu se află la prima întrevedere cu fostul demnitar britanic. În vara acestui an, Victor Ponta şi Tony Blair au mâncat împreună, la un restaurant din apropierea sediului PSD, şeful Guvernului declarând la final că a discutat cu acesta despre ce se va întâmpla în Europa şi că a primit multe sfaturi bune.

"Domnul Blair merge spre Israel, spre Ierusalim, şi s-a oprit în Bucureşti. Am luat masa şi am vorbit despre ce se va întâmpla sau care este opinia domniei sale despre ce se va întâmpla în Europa. I-am spus şi despre vizita de mâine din Germania, despre ce s-a mai discutat la Consiliul European şi este un om de la care am enorm de mult de învăţat, chiar dacă nu mai e decât un fost prim-ministru, dar este un fost foarte mare prim-ministru dintr-o ţară importantă şi cu o cultură politică de la care avem foarte mult de învăţat", a spus Ponta. El a adăugat că Tony Blair rămâne modelul său în politică

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite