Consiliul Concurenţei a mai cerut azi o serie de date suplimentare de la GFR. În două săptămâni se va şti dacă acest caz va fi preluat de Comisia Europeană sau nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a trimis azi o solicitare către Grup Feroviar Român (GFR) pentru transmiterea mai multor date privind activitatea şi piaţa, în scopul completării datelor necesare pentru luarea unei decizii privind preluarea CFR Marfă, a anunţat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei.

„Până acum, în urma analizei documentelor furnizate, am spus că am mai vrea nişte informaţii la dosar, între timp ne-au venit anexele la dosar. Acum le-am scris, astăzi, că ne-ar mai interesa să primim anumite elemente privind descrierea pieţei, cifre privind activitatea lor. Este o procedură normală. Nouă, din momentul în care se depune o notificare, ne ia cam o lună până să spunem că avem toate elementele de care avem nevoie. Nu e ceva anormal în faptul că la o săptămână după ce am primit notificarea să mai avem nişte întrebări“, a afirmat el.

Instituţia are termen 20 de zile să vină cu astfel de solicitări.

Chiriţoiu a  mai spus că GFR a depus notificarea în termeni legali, ceea ce înseamnă că aceasta este validă, menţionând că procedura prin care Consiliul Concurenţei solicită informaţii suplimentare este normală.

Şeful autorităţii de concurenţă a mai adăugat că în maxim două săptămâni se va şti exact dacă această concentrare economică va fi analizată de autorităţile autohtone sau va fi preluată de către Comisia Europeană, având în vedere că GFR mai cumpără o companie şi în Croaţia, participă la privatizările din Bulgaria şi Grecia şi are o prezenţă pe mai multe pieţe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite