Noua minivacanță, bucuria turismului. Rusaliile vin cu mii de vizitatorii pe litoralul Mării Negre și în Delta Dunării

0
Publicat:

Liberul dat angajaților la stat în perioada 1-5 iunie 2023 va fi petrecut în destinații precum litoralul Mării Negre, Delta Dunării sau Apuseni. Locurile de cazare au fost rezervate cu luni înainte.

Oferte atractive pe litoralul românesc in mini-vacanța de Rusalii Sursa foto OPMCTA
Oferte atractive pe litoralul românesc in mini-vacanța de Rusalii Sursa foto OPMCTA

Bugetarii se bucură de o nouă minivacanță, în perioada 1-5 iunie 2023, când este celebrată Ziua Copilului (joi, 1 Iunie), precum și sărbătoarea de Rusalii (4-5 iunie, duminică și luni). Guvernul a dat liber și vineri, 2 iunie, creând astfel o punte pentru relaxare totală angajaților la stat.

Mulți au profitat de cele cinci zile libere ca să își rezerve prima vacanță de vară din acest an, la hotelurile de pe litoral și la pensiunile din Delta Dunării. Prognoza meteo este favorabilă, astfel că vremea este perfectă pentru orice activitate în aer liber. 

Oferte pe litoral

Sunt zeci de hoteluri de două, trei sau patru stele deschise pe litoral, în această perioadă. Cele mai bune oferte sunt prin agenții, unde turiștii Constanței pot beneficia de reduceri daca achiziționează un sejur de minim trei nopți de cazare.

„Anul acesta prețurile ofertei de Rusalii pornesc de la 69 lei pe noapte la un hotel de trei stele din Eforie Nord, fără nicio masa inclusă, iar în stațiunea Mamaia, tot la trei stele de la 132 de lei pe noapte, fără mic dejun. Varianta cu mic dejun pornește de la 182 de lei pe noapte. Sunt prețuri mici și în Venus: de la 111 lei pe noapte pentru un hotel de doua stele și 148 de lei pe noapte la un hotel de trei stele, fără mese incluse”, a declarat Ștefan Necula, directorul agenției Litoralul Românesc. 

Oferte sunt și la hotelurile de patru stele. „Noi oferim un pachet de trei nopți de cazare, la 1925 de lei camera, cu mic dejun inclus și cu o fișă cont de 200 de lei, surprize dulci pentru copii la check-în, cina cu program artistic, divertisment pentru copii și muzica live pe 3 iunie, acces la Paradis Land și Microrezervație, iar copii sub 12 ani beneficiază de gratuitate. Momentan, hotelul este ocupat în proporție de 60 la sută”, a afirmat Elena Drăghici, șef recepție la hotelul Sulina din stațiunea Mamaia. 

Pe lângă mare, plaja și cherhanalele cu pește proaspăt, turiștii pot să viziteze și diversele atracții de pe litoral: muzee, în special Complexul Muzeal de Științe ale Naturii cu Delfinariul și Acvariul sau pot admira Marea Neagră, Portul Tomis și toată zona veche a Constanței, din Roata Panoramică a cărei inaugurare este la 1 iunie. 

Delta Dunării, sub ocupația turiștilor 

În Delta Dunării, rezervările s-au făcut cu luni înainte, așa că la acest moment cu greu se mai găsește o cameră liberă în cea mai căutată zonă a Tulcei.

Noi oferim cazare în pensiune sau la căsuțele pescărești cu prețuri de la 200 de lei pe noapte cu demipensiune, însă oferim și varianta de pensiune completa. La noi se ajunge cu bacul pe care turiștii îl iau de la Nufărul, locația este chiar pe malul Dunării așa că turiștii pot pescui de pe ponton”, a specificat Simona Obreja, managerul pensiunii Regina Anastasia din Ilganii de Sus. 

„Noi vă așteptam la o plimbare în lotca din lemn a lui Barbăneagră, chiar încurajăm turiștii să nu vadă Delta în viteză, ci în tihnă. Închiriem și bărci cu cinci cai putere, pe care turiștii le pot conduce fată permis, tariful fiind de 200 de lei, cu combustibilul inclus.  Avem 23 de camere duble, prețul pornește de la 250 de lei camera dublă plus încă 180 de lei dacă turiștii vor toate cele trei mese”, spune Loredana Barbăneagră, managerul pensiunii “La Bibanu” de la Mila 23.

Există și oferte all inclusive, cu confort sporit. „Pachetul nostru este 1500 de lei pentru trei nopți de cazare, în hotelul cu 29 de camere sau în casele tradiționale pescărești care sunt amenajate sub forma a 12 apartamente. Transferul din Delta Dunării este inclus, excursiile în Deltă sunt incluse în pachet, incluisv excursii în pădurea Letea. Complexul este pe un hectar și jumătate, cu trei lacuri mari, cu acces pe ponton, în restaurantul pe două nivele se gătește a la carte”, a arătat Daniel Ilușca, managerul complexului Sunrise din Crișan. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite