A început „Litoralul pentru toți“: 52 de lei cazarea de persoană, pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până pe 18 iunie, românii pot profita de reduceri de până la 70% la cazarea prin programul „Litoralul pentru toți“.

Începe programul "Litoralul pentru toți" FOTO Adevărul
Începe programul "Litoralul pentru toți" FOTO Adevărul

Patronatele din industria turistică au anunțat că de ieri s-a lansat o nouă ediție a programului social „Litoralul pentru toți” și că până pe 18 iunie turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile de la Marea Neagră cu tarife ce pornesc de la 52 de lei pe noapte de persoană, prețurile fiind cu până la 70% mai mici decât cele din vârf de sezon.

„Continuăm acest program de succes, pe care românii îl aşteaptă în fiecare an. Este perioada în care preţurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulţi turişti reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanţă la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârşitul lunii mai, dar turiştii pot face deja rezervări de sejururi pentru acest program. (...) Până astăzi s-au înscris în program 25 de unități de cazare din toate stațiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziția turiștilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte, iar până la începerea programului așteaptă să se înscrie aproximativ 50 de hoteluri care vor pune la dispoziția turiștilor, un număr de aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte”, a transmis Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Este vorba de hoteluri din Mangalia (Corsa, 3 stele și Alutus, 3 stele), Jupiter (Majestic, 3 stele), Neptun (Q, 3 stele și Turist, 3 stele), Olimp (Pam Beach, 3 stele), Venus (Dana, 4 stele, Anca-Irina, 3 stele, Raluca, 3 stele și Sanda, 3 stele, Ibiza 3 stele, Minerva 2 stele și Cupidon, 2 stele), dar și din Mamaia (Modern, 4 stele, Piccadilly, 3 stele, Romantic, 3 stele, Voila, 3 stele, Central, 3 stele, Sara Boutique, 3 stele, Aurora, 2 stele, Sea On, 4 stele și Lemon Cliff Luxury Beach, 3 stele).

Care sunt tarifele

Potrivit site-urilor operatorilor de turism, până pe data de 18 iunie, românii pot petrece un sejur la mare cu tarife pornind de la 52 de lei pe noapte de persoană, preț ce include doar cazare, fără mic dejun, la un hotel de 3 stele din stațiunea Venus. În stațiunea Mamaia, prețurile pornesc de la 101 lei/noapte/persoană în camera dublă, ofertă valabilă la un hotel de 3 stele, iar în stațiunile din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 lei/noapte/persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele. Pentru cei care vor pachete all inclusive, acestea sunt disponibile la prețuri ce pornesc de la 200 de lei/noapte/persoană în camera dublă la o unitate de 3 stele din stațiunea Jupiter.

„Le recomandăm turiștilor care vor să profite de aceste oferte să facă deja rezervări pentru că locurile sunt limitate și se epuizează repede. Rezervările se pot face direct, la hotel, dar și prin intermediul agențiilor de turism. La fel ca la edițiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate și cu vouchere de vacanță”, a mai declarat Dragoș Răducan, președintele FPTR.

Programul „Litoralul pentru toţi” se află la ediţia cu numărul 42 şi este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Prețurile au crescut față de 2022

De precizat că, cu toate reducerile aferente, în acest an, programul „Litoralul pentru Toţi” este mai scump dacă îl comparăm cu cel din 2022. Astfel, anul trecut, cel mai ieftin pachet turistic oferit prin programul „Litoralul pentru Toţi” 2022 a fost cel pentru cazarea de o noapte fără mic dejun, care început de la un preț minim de 34 de lei pe persoană, deci cu aproape 20 de lei mai puțin față de tariful aferent din 2023. Precizăm că în 2022 pachetul era valabil pentru o unitate de cazare de 3 stele, pentru un sejur de cel puțin 5 nopți de cazare.

În plus, turiștii care și-au dorit un regim all-inclusive, în 2022, au plătit prețuri începând de la 160 de lei de persoană pe noapte la un hotel de 3 stele, deci cu 40 de lei mai puțin față de prețurile din acest an.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite