Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională. Avocatul său: „Este o reacţie inutilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire internaţională. Baronul Constanţei s-ar afla în Statele Unite ale Americii, unde se presupune că ar efectua un tratament în urma unei operaţii de cancer la prostată.

Tribunalul Bucureşti a emis pe numele lui Constantinescu un mandat european de arestare şi a dispus ca acesta să fie dat în urmărire internaţională.

„Solicitarea de emitere a mandatului de arestare internaţional formulată de DNA în vederea extrădării este o reacţie inutilă la soluţia definitivă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în data de 10 iulie 2014, în care s-a stabilit că preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu, nu a încălcat nici una din măsurile impuse de controlul judiciar“, spune avocatul său, Marius Mocanu. Urmează ca pe data de 15 iulie 2014 să se dispună anularea măsurii de arest preventiv şi implicit a mandatul, adaugă apărătorul său.

Pe site-ul Poliţiei Române, se spune despre baronul Constanţei că are următoarele semnalmente:  înălţime 1.80 m, greutate 120 kg., ochi căprui, păr drept şi grizonat - cicatrice frunte centru.

Nicuşor Constantinescu este cercetat sub control judiciar ca urmare a unei decizii definitive date de Curtea de Apel Bucureşti la sfârşitul lunii martie.

Ca urmare a acestei sentinţe, preşedintele CJ Constanţa a formulat mai multe cereri succesive prin care a cerut să fie lăsat să meargă în Statele Unite ale Americii pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale, având în vedere afecţiunea severă de care suferă, cereri admise prin ordonanţele din 3 aprilie 2014, 23 aprilie 2014, 16 mai 2014 şi 20 mai 2014, prin care i s-a încuviinţat părăsirea teritoriului României până la data de 05.06.2014.

Constantinescu este cercetat şi în alte două dosare penale, pentru infracţiuni similare. Unul a fost trimis spre judecare de procurorii din Constanţa, iar altul se află în curs de instrumentare la acelaşi serviciu.
 
Într-un alt dosar, pe 25 aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Conform rechizitoriului întocmit în acest dosar, în raport de funcţia publică deţinută, Nicuşor Constantinescu nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia, şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii, informează DNA.
 
De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pagube acestei instituţii.

Vă mai recomandăm:

Scrisorile medicale în apărarea lui Nicuşor Constantinescu au fost depuse la instanţă

Noi scrisori medicale pentru Nicuşor Constantinescu. Doctorii semnează în apărarea sa

Apărarea lui Nicuşor Constantinescu arată documentele medicale originale: „Nu poate fi transportat în România“

Nicuşor Constantinescu, pe patul de suferinţă din SUA. Imaginile au fost făcute publice de Marian Oprişan

Radu Mazăre: „Cristian Zgabercea i-a schimbat plosca şi pamperşii lui Nicuşor Constantinescu“

Instanţă: „Semnătura specialistului din scrisoarea medicală trimisă de Nicuşor Constantinescu diferă izbitor de cea existentă pe alte documente”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite