Averea lui Nicuşor Constantinescu, pusă la adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa FOTO Adevărul
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa FOTO Adevărul

Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa au fost publicate noile declaraţii de avere ale aleşilor. Cel mai vânat demnitar de la CJC, preşedintele Nicuşor Constantinescu, a operat unele modificări în averea sa, pe care a optat să o împartă cu membrii familiei sale.

Un teren de 1.431 metri pătraţi dobândit în 2013 figurează ca aparţinând soţiei sale Codruţa, în urma unui actul care a lichidat regimul comunităţii legale şi a prevăzut un partaj voluntar fără sultă. Codul Civil permite aceste împărţiri de bunuri între soţi, care doresc să-şi delimiteze averea, pentru a o pune la adăpost. Acelaşi statut îl are şi o clădire de 687 mp dobândit în 2013.

Nicuşor Constantinescu este anchetat în trei dosare de corupţie de procurorii DNA, care au cerut arestarea lui. Curtea de Apel Bucureşti a decis joi, 10 iulie, că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, putea părăsi ţara până în 25 iunie.

Apărarea lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a depus luni, 7 iulie, la instanţă actele medicale originale, autentificate cu apostilă, pentru a dovedi starea precară de sănătate a acestuia.

Pentru a le studia, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca termenul pentru soluţionarea contestaţiei la arestarea preventivă - cerută de DNA şi dispusă de Tribunalul Bucureşti - să fie 15 iulie.

Tribunalul Bucureşti hotărâse ca Nicuşor Constantinescu să fie adus în ţară, pentru a răspunde în faţa instanţei, în dosarele de corupţie pentru care este trimis în judecată de DNA.

Nicuşor Constantinescu se află în Statele Unite ale Americii din luna aprilie şi nu s-a mai întors la termenele de judecată stabilite de instanţă. El se afla sub control judiciar, fiind acuzat de abuz în serviciu, iar apărarea sa a depus acte medicale prin care să obţină amânarea revenirii sale în ţară.

Specialiştii americani au vorbit printre altele de procedura de castrare medicală care să împiedice revenirea cancerului. Constantinescu are montat un cateter abdominal pentru drenarea fluidelor, pe care nu s-a sfiit să-l arate într-un set de fotografii trimise presei.

„Actele sunt autentificate de Departamentul de Stat al SUA şi au valoare de document oficial de necontestat în statul român. Acestea sunt faptele din punct de vedere juridic, orice alte comentarii situându-se în afara cadrului legal“, a precizat avocatul Marius Mocanu.

Reprezentanţii lui Constantinescu se referă şi la comentariile apărute despre probitatea profesională a medicului Şerban Ion Cocioba din New York, care semnează una dintre scrisorile medicale trimise recent în ţară. Acestea au menirea să certifice starea gravă a pacientului Nicuşor Constantinescu, care a trecut printr-un tratament şi acum se află în perioadă de recuperare, făcând faţă şi unor complicaţii care îl fac netransportabil.

Medicul internist Cocioba, care profesează la Clinica Medical Metamorphosis din New York, a atestat că preşedintele CJC este în evidenţa instituţiei din acest an. El a recomandat ca pacientul să nu fie transportat în România, deoarece manevra ar periclita tratamentul de până acum.

Specialistul româno-american are însă în cazierul profesional o pată care i-a periclitat cariera. În 1999, el a fost exclus pentru 5 ani din comunitatea medicală, fiind găsit vinovat de luare de mită. Doi ani de probaţiune, cu 6 luni de arest la domiciliu şi o amendă de 10.000 dolari l-au costat pe dr. Cocioba derapajul de la etica profesională.

Vă mai recomandăm

Scrisorile medicale în apărarea lui Nicuşor Constantinescu au fost depuse la instanţă

Noi scrisori medicale pentru Nicuşor Constantinescu. Doctorii semnează în apărarea sa

Apărarea lui Nicuşor Constantinescu arată documentele medicale originale: „Nu poate fi transportat în România“

Nicuşor Constantinescu, pe patul de suferinţă din SUA. Imaginile au fost făcute publice de Marian Oprişan

Radu Mazăre: „Cristian Zgabercea i-a schimbat plosca şi pamperşii lui Nicuşor Constantinescu“

Instanţă: „Semnătura specialistului din scrisoarea medicală trimisă de Nicuşor Constantinescu diferă izbitor de cea existentă pe alte documente”

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite