Mii de căști audio contrafăcute, depistate în Portul Constanța. Marfa, sosită din China, trebuia să ajungă în Polonia

0
Publicat:

Poliția de Frontieră estimează că aceste căști audio ar fi valorat aproximativ un milion de lei dacă ar fi fost originale. Ele erau inscripționate cu numele unei firme cunoscute. Marfa avea ca destinatar o firmă din Polonia.

Căștile erau încărcate într-un container ce a sosit din China FOTO: Poliția de Frontieră
Căștile erau încărcate într-un container ce a sosit din China FOTO: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, 6.648 de căști audio, inscripţionate cu numele unei firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

„În data de 9 decembrie, echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, polițiști din cadrul Serviciului Poliție Transporturi Maritime şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea, a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu căști audio, ce era destinat unei societăţi comerciale din Polonia”, transmite Garda de Coastă.

În urma verificărilor amănunţite, s-a constatat faptul că în interiorul containerului se aflau 6.648 de căști audio, inscripţionate cu numele unei firme consacrate, şi care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile în cauză, în valoare de aproximativ un milion de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Vauxhall Insignia, confiscat la vamă

În urmă cu două zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au descoperit o autoutilitară, la volanul căreia se afla un cetățean român în vârstă de 43 de ani, tractând o remorcă, pe care se afla un autoturism marca Vauxhall Insignia, înmatriculat în Marea Britanie.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează fiind semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Autoturismul, evaluat la aproximativ 40.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite