Ucraineni prinși la frontieră cu mașini căutate în alte țări pentru a fi confiscate

0
Publicat:

Polițiștii de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în ultimele zile mai mulți cetățeni ucraineni care s-au prezentat la graniță la volanul unor mașini căutate în alte țări.

Mașina era căutată în altă țară pentru confiscare FOTO: Poliția de Frontieră
Mașina era căutată în altă țară pentru confiscare FOTO: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit două autoturisme marca Opel Astra și Mercedes, căutate de către autoritățile din Polonia și Slovacia, aflate în posesia unor cetăţeni ucraineni.

Joi, 10 noiembrie, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea, au efectuat controlul de intrare în țară asupra unui autoturism marca Opel Astra, condus de către un cetățean ucrainean în vârstă de 30 de ani.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează fiind semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introduse de autorităţile din Polonia.

Totodată, în jurul orei 20.00 au efectuat controlul de intrare în țară asupra unui autoturism marca Mercedes Benz, condus de către un cetățean ucrainean în vârstă de 33 de ani.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează fiind semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introduse de autorităţile din Slovacia.

Mașină căutată în vederea confiscării FOTO: Poliția de Frontieră
Mașină căutată în vederea confiscării FOTO: Poliția de Frontieră

Autoturismele, evaluate la aproximativ 123.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Și miercuri, 9 noiembrie, în jurul orei 16.00, la poarta de acces numărul 10 a Portului Constanța, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de un cetațean ucrainian, în vârstă de 25 de ani.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit că permisul de conducere prezentat pentru control nu îndeplinește condițiile de formă și de fond, acesta fiind fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, fals și uz de fals iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite