Pasarela din Mamaia ar putea fi reabilitată. Investiția de un milion de euro este închisă de ani buni

0
Publicat:

Pasarela maritimă din Mamaia a fost inaugurată cu fast de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Turiștii s-au putut bucura de investiția de un milion de euro doar câțiva ani, apoi pasarela a fost închisă.

Pasarela maritimă din Mamaia FOTO: Călin Gavrilaș
Pasarela maritimă din Mamaia FOTO: Călin Gavrilaș

Primăria municipiului Constanța a emis, în data de 5 decembrie, un Certificat de urbanism privind reabilitarea pasarelei maritime din stațiunea Mamaia, zona hotelului Victoria. Este un prim pas pe care municipalitatea îl face pentru salvarea acestei construcții, după ce a circulat un zvon conform căreia pasarela ar putea ajunge la fier vechi. 

Pasarela din staţiunea Mamaia a fost închisă publicului în urmă cu câțiva ani. Reprezentanţii Primăriei Constanţa spun că ea nu oferă siguranţă şi de aceea s-a recurs la măsura aceasta. În cursul acestui an s-a lucrat la evaluarea structurii de rezistenţă a construcţiei.

Din expertiza realizată a reieşit că este nevoie de lucrări pentru punerea în singuranţă, însă pentru a începe lucrările este nevoie să fie scoasă partea înisipată pentru a determina starea de eroziune a pilonilor de susţinere şi a structurii în ansamblu, urmând ca ulterior, pe baza acestor date să reiasă lucrarile necesare pentru partea rămasă pe poziţie. La acest moment se lucrează la caietul de sarcini”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa..

În ultimii ani, pasarela a mai fost închisă pentru perioade scurte de timp pentru reparaţii sau înlocuirea mobilierului (bănci şi coşuri de gunoi).

Proiectul de lărgire al plajelor de pe litoralul românesc a făcut ca lungimea pasarelei să fie scurtată considerabil. Din cei 400 de metri lungime, cât avea la inaugurare, acum pasarela mai are aproximativ 150 de metri, restul fiind prins în nisipul cu care plajele s-au lărgit în zona respectivă.

Pasarela are o lăţime de patru metri, iar debarcaderul este proiectat cu o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 6 metri.

Pasarela şi debarcaderul din staţiunea Mamaia au fost inaugurate în iunie 2012, investiţie care s-a ridicat, potrivit primarului din acea perioadă, Radu Mazăre, la circa un milion de euro, trei sferturi din fonduri provenind de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale, iar diferenţa de la administraţia locală.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite