Haz de necazul viscolului din Constanța: kitesurfing pe un câmp cu zăpadă VIDEO

0
Publicat:

Un grup de împătimiți ai sporturilor nautice a găsit prilejul de a-și mai scoate o dată zmeele din magazie, chiar dacă sezonul s-a terminat: în loc de valuri au folosit un câmp cu zăpadă imaculată. 

Kitesurfing pe zăpada Sursa Cristian Ivan
Kitesurfing pe zăpada Sursa Cristian Ivan

Imaginile au fost surprinse luni 27 noiembrie a.c, pe câmpul cu zăpada depusă în timpul viscolului de duminică și poleită, de gerul din noaptea de duminică spre luni, cu o pojghiță din gheață.

Câțiva tineri au văzut un prilej nesperat în acest peisaj feeric și au ales că loc de spectacol câmpul de lângă Cobadin, unde și vântul îi ajută să se distreze cum o fac, de regulă, pe mare. Și-au scos plăcile, au ridicat zmeele și au început să se dea pe gheață, spre uimirea șoferilor care vedeau de pe șoseaua troienită zmeele, ca niște fluturi uriași și colorați plutind deasupra câmpului. S-au și filmat, iar filmarea au postat-o pe Facebook, unde a devenit virală în scurt timp. 

Kitesurfing pe zăpada Sursa Cristian Ivan

„Aglomerație foarte mare pe pârtia de la Cobadin, extraordinar ! În-cre-di-bil ce viteză are domnul din imagine ! E incre-dibil! Următorul! Următorul!", strigă tinerii în timp ce evoluează pe câmp. 

Unul dintre cei care au avut această inițiativă  este instructor de kitesurf și a ieșit la distracție cu o placă nautică. Acest tip de distracție, filmat luni la Cobadin, se numește snowkiting și se practică de mulți ani în alte țări europene. 

Viscolul care a lovit Constanța sâmbătă și duminică își face simțite efectele și acum: mai multe drumuri județene și tronsoane de drumuri naționale rămân impracticabile, elevii nu au mers la cursuri luni iar marți, 29 de școli din județ rămân închise. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite