FOTO „Duşmanii se vor împrăştia ca puful de păpădie“ Enoriaşii părintelui Picu fac petiţie pentru îndepărtarea lui Teodosie de la Arhiepiscopia Tomisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păpădia, simbol al vremelniciei duşmanilor FOTO Sînziana Ionescu
Păpădia, simbol al vremelniciei duşmanilor FOTO Sînziana Ionescu

Părintele Nicolae Picu s-a întâlnit duminică, 27 mai, cu enoriaşii săi la biserica pe care a slujit-o, Sfântul Mucenic Mina, din Parcul Tăbăcărie.

Credincioşii au fost emoţionaţi să-şi revadă duhovnicul îndepărtat de la parohie de Arhiepiscopia Tomisului. Părintele i-a îmbrăţişat pe toţi, vorbind cu fiecare în parte şi dându-le sfaturi. El a fost cel care le-a ridicat moralul enoriaşilor strânşi pe pajişte de lângă biserică. Oamenii sunt întristaţi şi revoltaţi ca urmare a deciziei Bisericii de a-l caterisi.

Duhovnicul Picu a luat o păpădie şi a suflat în ea, arătând-o celorlalţi: „Uitaţi, aşa se vor împrăştia şi duşmanii noştri. O să vedeţi!“

Credincioşii de la Sfântul Mina l-au rugat pe părinte să cânte împreună „Hristos a înviat din morţi“. Unul dintre credincioşi a dorit să repete cântarea. „Este cineva care nu s-a încărcat suficient. Să mai cântăm o dată“, a spus Picu.

Părintele şi-a încurajat enoriaşii, care i-au sărutat mâinile: „Nu vă temeţi de duşmanii care vin şi vă învăluie ca o ceaţă! Undeva există un far călăuzitor care ne va scoate la lumină. Duşmanii sunt ca un câine care latră şi apoi fuge. Nimic mai mult“.

De data aceasta, părintele Nicolae Picu va sta mai mult în ţară, timp în care susţinătorii săi vor face o petiţie pentru îndepărtarea arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie.

Enoriaşii, în frunte cu muzicianul Harry Tavitian, sunt supăraţi de deciziile conducerii Bisericii tomitane, care pe Picu l-a caterisit, iar pe Roman - preotul beat la volan, care a produs un accident în lanţ - l-a iertat. Preotul Valeriu Roman slujeşte din nou la Biserica Adormirea II, din spatele magazinului Tomis.

Iată postarea lui Harry Tavitian de pe contul său de Facebook:

Multumim lui Dumnezeu ca ne-am intors sanatosi azi-noapte pe la ora 1 in Constanta. Asa cum spuneam ieri, eram prin tara intr-un turneu de mai multe concerte. Din cauza situatiei grave de la biserica noastra Sfantul Mina am hotarat sa facem in graba bagajele si sa venim urgent acasa.

http://constanta.ro/teodosie-a-jefuit-asociatia-sf-mina-in-baza-unei-legi-care-nu-exista-iata-dovada-falsului-material/

Parintele Picu care era in Italia s-a urcat si dansul in primul avion si aseara a ajuns in Constanta. Va fi cu noi pe pajiste.

Fac apel la toti credinciosii constantenii care s-au saturat de abuzurile Arhiepiscopiei Tomisului sa se alature protestului nostru pasnic. Vom asculta impreuna in liniste Sfanta Liturghie impreuna cu parintele Picu, afara, pe pajistea dintre biserica si Centrul Arca. Dupa Sfanta Liturghie ne vom ruga impreuna "pentru cei care ne iubesc si pentru cei care ne urasc" si ne vom sfatui ce vom face concret, in continuare. Biserica e a nostra, a credinciosilor.

Constanteni, la ungerea episcopului, cei care il hirotonesc intreaba: "vrednic este?" Credeti ca mai este vrednic sa duca sufletele nostre in Imparatia Cerurilor cel care are astfel de fapte?

Daca decizia credinciosilor va fi sa facem apel la Sfantul Sinod pentru depunerea de functie a conducerii Episcopiei Tomisului, asa vom proceda. Il slujim pe Hristos sau il rastignim? Asta-i intrebarea.

Preotul Nicolae Picu a intrat în conflict cu Arhiepiscopia Tomisului la finele anului trecut, când a refuzat să treacă lăcaşul de cult înfiinţat de el şi alţi ctitori în patrimoniul Bisericii Ortodoxe.

Parohul de la Sfântul Mina, părintele Nicolae Picu, fondator al asociaţiei care a construit biserica de lemn, a fost caterisit de Arhiepiscopia Tomisului pentru încălcarea legii BOR.

El a trecut în patrimoniul asociaţiei lăcaşul de cult şi aşezământul social, ceea ce contravine statutului Bisericii. Preotul a fost suspendat din funcţie în luna februarie.

Singura lui salvare este Patriarhul Daniel care ar putea decide rejudecarea lui în tribunalul bisericesc mitropolitan, superior celui de la arhiepiscopie.

După ce asociaţia a închis biserica, slujbele au fost ţinute timp de două zile în faţa lăcaşului de cult. Miercuri, 13 martie, în timpul pregătirilor slujbei de Sfântul Maslu, unul dintre preoţi, Remus Dumbravă, a suferit un atac cerebral care i-a fost fatal.

În tot acest timp, enoriaşii preotului Picu au continuat să se strângă la fiecare slujbă importantă pentru a transmite duhovnicului lor toată susţinerea. Acesta le-a transmis un mesaj pacifist: „Mergeţi acolo unde aveţi pace în suflet“.

Vă mai recomandăm

Enoriaşii Bisericii Sfântul Mina se strâng din nou. Părintele Picu vine la Liturghie

FOTO Întoarcerea părintelui Picu. Enoriaşii de la Sfântul Mina şi-au reîntâlnit duhovnicul la slujba de Florii

EXCLUSIV Tulburare mare la „Sfântul Mina“. Preotul Nicolae Picu, îndepărtat de la biserică

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite