Odă lui Radu Mazăre, la emisiunea Marinei Almăşan. Primarul, comparat de Teodosie cu Sfântul Vasile cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre, comparat cu Sfântul Vasile cel Mare, la emisiunea Marinei Almăşan FOTO captură TV
Radu Mazăre, comparat cu Sfântul Vasile cel Mare, la emisiunea Marinei Almăşan FOTO captură TV

Primarul Constanţei a fost invitatul special al emisiunii Marinei Almăşan, „Ne vedem la TVR“, difuzată sâmbătă, 25 mai, de la Mamaia. Unul dintre lăudătorii lui Radu Mazăre a fost arhiepiscopul Tomisului, care l-a asemuit pe primar unui sfânt.

Transmisia live de pe terasa clubului Ego din Mamaia, aparţinând familiei Becali, a cuprins o trecere în revistă a realizărilor excentricului Radu Mazăre.

Primarul şi-a făcut apariţia de pe mare, unde se dădea cu sky-jetul. El a fost aşteptat de Marina Almăşan pe plajă, apoi a mers în culise pentru a-şi schimba costumaţia. „Am căzut în apă şi e foarte rece, sper că nu mă ţii aşa toată emisiunea, că e frig“, s-a scuzat Mazăre.

După ce s-a îmbrăcat într-o ţinută fistichie, Radu Mazăre şi-a ocupat locul de invitat special. Unul dintre cei care au fost chemaţi în platou să-i mulţumească lui Mazăre a fost chiar arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. „Este mai mult decât un prieten pentru mine. Pot să spun chiar că-l iubesc“, a declarat Mazăre despre prelat.

La rândul lui, prelatul i-a făcut primarului o descriere măgulitoare, în care l-a asemănat unui sfânt ortodox.

„Domnul Mazăre nu este ceea ce vedeţi. Rar am întâlnit un om cu atâtea sentimente profunde şi vorbe responsabile. Poate în primele luni, până l-am cunoscut, aveam nişte îndoieli. Oamenii m-au ajutat să-l cunosc. Veneau cu rugăminţi să îl pomenească.

image

Sfântul Vasile cel Mare

Am întâlnit alţi primari la Bucureşti, îmbrăcaţi în costum, care m-au alimentat cu vorbe. El m-a alimentat cu dragoste. Ceea ce a făcut domnul primar aici, n-am sperat. Tot timpul gândeam la cel mai pilduitor părinte din istoria Bisericii: Sfântul Vasile cel mare, care în puţinii ani cât a păstorit, a făcut ca nici un om din eparhia lui să nu fie neajutorat“, a declarat arhiepiscopul Tomisului.

Conducătorul Bisericii tomitane a făcut referire la cartierul pentru săraci, Henri Coandă, construit de primărie la periferia oraşului. „Cartierul Henri Coandă pentru oameni sărmani este o Vasiliadă, este un exemplu pentru orice om, de orice credinţă, de orice naţie“, a mai spus ÎPS Teodosie.

Sfântul Vasile cel Mare este serbat în religia ortodoxă în prima zi a anului, la 1 ianuarie, la data la care a trecut la cele veşnice.

Vă mai recomandăm

Complex social pentru oamenii străzii

Constanţa: „Fără ghetou de containere la Grăniceri!“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite