Fasole cu cârnați și paradă militară, la Mangalia, de Ziua Națională a României

0
0

Primăria Municipiului Mangalia și Garnizoana Mangalia pregătesc mai multe evenimente militare și religioase dedicate Zilei Naționale a României - 1 Decembrie - ce se vor desfășura în Piața Republicii.

Ziua Națională a României la Mangalia (2019) FOTO: Radu Cristian
Ziua Națională a României la Mangalia (2019) FOTO: Radu Cristian

Ziua Naţională a României, organizată de  Primăria şi Garnizoana Mangalia, va fi sărbătorită prin ceremoniale militare şi religioase, în Piaţa Republicii din localitate. „După ceremonialul militar, toți cei prezenți sunt așteptați să servască o porție din tradiționala fasole cu cârnați, oferită de Primăria Mangalia”, transmite biroul de presă al municipalității.

Locuitorii orașului sunt așteptați, joi, 1 decembrie, începând cu ora 10.00, să ia parte la desfăşurarea ceremonialului militar și religios, precum și la depunerea de coroane şi jerbe de flori. Manifestările dedicate românilor de pretutindeni vor debuta cu ceremonialul militar, în cadrul căruia va avea loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor  Mihai Dănilă, de către Garda de Onoare.

Din cuprinsul festivităților militare vor face parte intonarea Imnului Național, respectiv arborarea drapelului la catarg, oficierea serviciului religios, dar și susținerea alocuțiunilor din partea oficialilor prezenți.

Pe parcursul evenimentului, se vor depune coroane şi jerbe de flori din partea oficialităţilor şi a cetăţenilor oraşului și va avea loc parada militară a Detaşamentului de Onoare al Garnizoanei.

1 Decembrie fără fasole, în Constanța

Și în municipiul Constanța sunt programate o serie de evenimente prilejuite de Ziua Națională a României. 

Repetiții pentru Ziua Națională FOTO: Călin Gavrilaș
Repetiții pentru Ziua Națională FOTO: Călin Gavrilaș

Luni, 28 noiembrie, pe bulevardul Tomis din Constanța a avut loc repetiția generală pentru parada militară din data de 1 decembrie. Timp de câteva ore, circulația a fost blocată pe arterele din zona Primăriei Constanța. 

Joi, 01 decembrie, de la ora 09.00, la Monumentul Victoriei din Parcul Arheologic va avea loc o ceremonie militară și religioasă. Începând cu ora 11.00, pe Bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Bulevardul Mamaia și strada Traian, se va desfășura parada militară, la care vor participa membrii din cadrul Ministerului Apărării Naționale și ai altor structuri care aparțin instituțiilor statului.   

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri