Vizibilitate redusă pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 și pe mai multe drumuri naționale

0
0

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a informat, la ora 17.00, că ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri pe autostrăzile A1 București-Pitești și A2 București-Constanța.

VIzibilitate redusă. FOTO Shutterstock
VIzibilitate redusă. FOTO Shutterstock

În plus, pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 210, pe sensul către litoral, pe raza județului Constanța, a avut loc, tot în jurul orei 17.00 un accident. 

Evenimentul rutier a avut loc în zona localității Cumpăna. În accident au fost implicate trei autovehicule. Din fericire, nimeni nu este rănit, accidentul soldându-se doar cu pagube materiale. Traficul rutier a fost restricționat pe a doua bandă, circulându-se pe banda nr.1.

Vizibilitate sub 50 de metri pe unele șosele

De asemenea, este semnalată ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Olt și Teleorman.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice, pentru reducerea riscurilor de accident. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă”, precizează Poliția Română.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea Infotrafic.

Știri Interne


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri