Decebal Făgădău: „Mamaia a devenit o extensie a Satului de Vacanţă. Staţiunea nu va muri, doar că oraşul va fi prioritar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei
Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei

Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei, a spus că ordinea priorităţilor a fost schimbată, referindu-se la faptul că Radu Mazăre a ales să promoveze Mamaia şi a lăsat pe locul doi Constanţa.

Decebal Făgădău a spus vineri la sfârşitul şedinţei de consiliu local că rolul primăriei nu este acela de a organiza evenimente, însă va susţine orice activitate turistică din staţiune. „Vreau să-i asigur pe toţi operatorii economici din Mamaia şi pe turişti că staţiunea nu este una care va muri, doar că ordinea priorităţilor a fost schimbată.

În staţiunea Mamaia se desfăşoară evenimente. A fost un moment de recul, de îngheţare, în care toată lumea avea aşteptări şi aştepta de la cineva să facă aceste evenimente “, a spus Decebal Făgădău. Din informaţiile sale, în Mamaia, cifrele au crescut cu 15% faţă de sezonul estival anterior.

Nu-i place însă faptul că Mamaia a ajuns un imens bazar. „De modul în care arată promenada nu vă pot spune că sunt mulţumit, ci chiar sunt total dezamăgit de modul în care agenţii economici au înţeles să transforme staţiunea într-o extensie a Satului de Vacanţă.

Văd tot felul de tonete de popcorn sau porumb fiert care se mută dintr-o parte în alta. Pe cei care nu au autorizaţie îi amendează o dată, îi amendează a doua oară. Poneii nu au fost autorizaţi. Au fost confiscaţi cred că 10 ponei până acum", a dezvăluit primarul interimar.

Lui Decebal Făgădău nu-i place cum arată oraşul. „Sunt nemulţumit de aspectul oraşului, dar înţeleg, obiectiv, şi cauzele: reducerile bugetare, faptul că noi nu am fost nesăbuiţi să aruncăm banii în panseluţe, cum au făcut în Bucureşti, şi am preferat o politică bugetară prudentă ne-a permis ca anul trecut să încheiem anul cu excedent, ca şi acum doi ani, ca şi acum trei ani, să nu avem arierate şi să nu fim catalogaţi ca un oraş cu risc bugetar.

Dar asta are şi o consecinţă. Faptul că astăzi oraşul arată prăfuit, că bordurile nu sunt cele pe care ni le-am dori... Toată lumea se teme de acest cuvânt, «bordură», dar el vine să definească o limită clară şi dă o notă de siguranţă şi de civilizaţie între ceea ce înseamnă carosabil, pietonal, velo. Poate vă sună ciudat, dar mi-aş dori să ajung să schimb bordurile, chiar asumându-mi tot paralelismul cu Videanu“, a spus el.

Vă mai recomandăm:

Liderii PSD Constanţa: „PSD este în pericol să se scindeze, Ponta trebuie să se ocupe urgent de problemele partidului, apoi de cele personale“

Urmaşul lui Mazăre la cârma Primăriei: „Voi fi primarul Constanţei, nu al staţiunii Mamaia“. Ce planuri are noul edil pentru oraşul de la malul mării

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite