Liderii PSD Constanţa: „PSD este în pericol să se scindeze, Ponta trebuie să se ocupe urgent de problemele partidului, apoi de cele personale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decebal Făgădău - preşedinte PSD Municipiul Constanţa Foto Sînziana Ionescu
Decebal Făgădău - preşedinte PSD Municipiul Constanţa Foto Sînziana Ionescu

Primarul Decebal Făgădău a fost votat în unanimitate preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Constanţa, el păstrându-şi astfel funcţia. Făgădău a atras atenţia asupra riscului scindării partidului, dacă Victor Ponta nu se ocupă urgent de problemele PSD, nu de cele personale.

Vicepreşedinţi ai structurii municipale PSD Constanţa au fost aleşi: Valentin Pîrvulescu, Mircea Dobre, Costin Răsăuţeanu, Mihalache Muşat, Ion Radu, Paula Ciuceanu, Gheorghe Rohian. „Vedeţi că voi, membrii Organizaţiei municipale, trebuie să daţi candidatul pentru alegerile la Primăria Constanţei“, le-a atras atenţia senatorul Nicolae Moga, preşedintele Organizaţiei judeţene PSD Constanţa.

În discursul său, Decebal Făgădău a vorbit despre situaţia pe care o traversează PSD la nivel naţional, dar şi la nivel local. El şi-a exprimat bucuria că sala mare a Casei de Cultură Constanţa este plină de pesedişti, în ciuda „circumspecţiei“ actuale din rândul membrilor de partid. Odată cu demisia lui Radu Mazăre din PSD, din partid au plecat 100 membri, dar au venit 870 oameni care s-au înscris în partid.

Făgădău, care îndeplineşte funcţia de primar al Constanţei, a declarat că peste un an oraşul va arăta altfel, dar nu a precizat dacă va candida la primărie. „Nici nu mă gândesc la asta până la 31 decembrie. Nu mă alint, sunt un tip care îmi planific foarte bine viaţa. Acum mă dedic gestionării administraţiei oraşului. Dacă în 6 luni nu ai reuşit să schimbi nimic, cum să îţi propui un mandat pe 4 ani?“, a declarat el. 

Făgădău este de părere că epoca Mazăre-Constantinescu în PSD s-a încheiat. Nicuşor Constantinescu îşi doreşte în continuare activitatea la nivel de conducere în filială şi a anunţat că va candida la alegerile de luni, 29 iunie, la şefia Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa. Dar Făgădău consideră că politica îi este dăunătoare acum lui Constantinescu. „El era cel care mobiliza lumea, uneori prea energic, dar acum politica îi dăunează“, a spus Făgădău. Cât despre Radu Mazăre, care s-a retras din toate funcţiile deţinute, Decebal Făgădău crede că acesta nu va mai reveni vreodată asupra deciziei sale. „Aşa cum îl ştiu eu, nu se răzgândeşte“, a precizat el, menţionând că nu a luat legătura cu el pentru că nu vrea să înrăutăţească lucrurile din punct de vedere al procedurii judiciare pentru Radu Mazăre, abia eliberat din arest. 

Făgădău şi-a rugat colegii de partid să îşi regândească abordarea pentru perioada următoare, până la alegerile locale şi parlamentare din 2016, pe care PSD „trebuie să le câştige“. „Să ne întoarcem la oameni, la problemele lor, pentru că oamenii au alte probleme decât controlul judiciar, arestul la domiciliu şi pagubele din dosare. Pe ei îi interesează să aibă locuri de muncă, curăţenie, siguranţă“, a spus liderul PSD.

Decebal Făgădău a mai anunţat că intenţionează să transforme lucrurile astfel încât „să deschidem Constanţa ca să atragă investitori, forţă de muncă, tineri şi parteneriate cu mediul privat“. Cât despre conducerea PSD de la nivel central, el şi-a exprimat speranţa că Victor Ponta va gestiona întâi problema partidului şi apoi problema personală. „Ceea ce se întâmplă nu face bine partidului, ruperea PSD fiind pericolul cel mare. Partidul este în pericol să se scindeze, iar Victor Ponta trebuie să îşi scurteze perioada de recuperare şi să se întoarcă să rezolve problemele partidului, apoi să se ocupe de problemele personale. Mesajele pe care le-a transmis şi care i-au fost transmise de liderii partidului vor scurta perioada de recuperare, astfel că se va întoarce în ţară săptămâna viitoare. Cred că Ponta va ţine cont de impactul deciziile lor sale asupra partidului“, a mai spus Făgădău.

Vă mai recomandăm

Urmaşul lui Mazăre la cârma Primăriei: „Voi fi primarul Constanţei, nu al staţiunii Mamaia“. Ce planuri are noul edil pentru oraşul de la malul mării

Fierbere la PSD Constanţa. Organizaţia municipală îşi alege sâmbătă liderul. Se pregăteşte organizaţia judeţeană

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite