Constanța, statistică rutieră: 400 de accidente de circulație soldate cu 15 morți

0
Publicat:

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Constanța arată faptul că multe accidente rutiere au drept cauză neacordarea de prioritate. De aceea, polițiștii organizează periodic acțiuni de tip „blitz”.

Polițiștii fac razii pe străzile Constanței FOTO: IPJ Constanța
Polițiștii fac razii pe străzile Constanței FOTO: IPJ Constanța

De la începutul anului și până în prezent, în municipiul Constanța au fost înregistrate 409 accidente rutiere, soldate cu 15 persoane decedate. Din totalul accidentelor rutiere înregistrate, peste 130 au avut drept cauză neacordarea de prioritate.

„Pentru siguranța dumneavoastră, dar și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii rutieri vă recomandă să respectați legislația rutieră”, transmite IPJ Constanța.

Polițiștii Serviciului Rutier, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Constanța - Biroul Rutier, au desfășurat în ultima perioadă mai multe acțiuni de tip „blitz”. Acest lucru presupune că echipajele sunt mobile, nu stau foarte mult timp într-un punct fix.

Ultima acțiune de acest gen s-a derulat vineri, 23 septembrie a.c., iar la ea au participat efective mărite de polițiști. Scopul evenimentului a fost de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

„Neacordarea priorității de trecere reprezintă prima cauză generatoare de accidente rutiere în municipiul Constanța”, spun polițiștii.

În acest context, polițiștii rutieri constănțeni au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic, indiferent că vorbim despre autovehicule sau pietoni.

În urma activităților, efectuate în decursul a patru ore, polițiștii au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 21.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 13 permise de conducere, dintre care șase pentru neacordarea de prioritate auto și șapte pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

De asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Acțiunea Poliției pe străzile orașului Constanța FOTO: IPJ Constanța
Acțiunea Poliției pe străzile orașului Constanța FOTO: IPJ Constanța

În urmă cu două zile, tot în municipiul Constanța, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni de conștientizare a tuturor participanților la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

„Prin activitățile derulate în cadrul proiectului ROADPOL - SAFETY DAYS s-a urmărit combaterea efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activități de natură a le distrage atenția în timpul condusului, purtarea centurii de siguranță, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și a conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe“, transmite Poliția.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite