Atentate la Paris. Mărturia româncei  privite în ochi de un terorist înarmat cu Kalashnikov: „E cumplit momentul când te uiţi la el şi ştii că vrea să te omoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezara Popescu, constănţeanca rănită în atentatele din Paris Captură Le Parisien TV
Cezara Popescu, constănţeanca rănită în atentatele din Paris Captură Le Parisien TV

Atentate la Paris. Românca Cezara Popescu este una dintre sutele de persoane rănite de teritorişti în atentatele de la Paris. A fost atacată într-o maşină în care circula alături de alte trei femei.

Cezara Popescu, şefa Creşelor din Constanţa, se afla în vizită la Paris la sora ei, Laura Martinez. În excursia în capitala Franţei o însoţise două prietene din Constanţa. În timp ce se îndreptau spre un concert, maşina lor a fost atacată de un terorist.

Clipele de groază pe care le-au trăit cele trei femei au fost relatate de Laura Martinez postului Le Parisien TV. „La un moment dat am auzit focurile de armă. La început am crezut că sunt artificii, nu îşi imagina nimeni în Franţa că se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat. Când ne-am apropiat l-am văzut pe atacator. Am văzut arma. Era un Kalashnikov. E cumplit momentul în care te uiţi la el, el se uită la tine şi ştii că vrea să te omoare. Atunci am accelerat“, a spus femeia.
 

A reţinut doar că teroristul era de vârstă şi statură medie. „I-am văzut privirea, iar din privirea lui era clar că vrea să ne omoare“, a adăugat ea.
 

Patru gloanţe au fost trase în maşina lor. Din fericire, nici unul nu le-a atins. Bucăţi din gloanţele ricoşate au atins-o pe Cezara Popescu. Femeia s-a lăsat în genunchi şi şi-a luat capul în mâini. Apoi, a simţit miros de praf de puşcă. „Am simţit că am capul ud, după care o durere intensă la urechea stângă. Le-am spus fetelor că m-a împuşcat. A fost cumplit, am simţit cea mai mare durere din viaţa mea!

Celelalte fete nu au simţit nimic, nici sora mea, slavă Domnului! Dacă se pierdea cu firea, punea frână sau era atinsă de un glonţ, teroristul ne împuşca pe toate, cu siguranţă. Ne-am privit ochi în ochi. Ne-a văzut, noi ne-am uitat la el şi am văzut exact cum a tras în noi. Am ajuns la spital în 10 minute. După alte 10 minute, spitalul s-a umplut cu răniţi, cu morţi... a fost înfiorător“, a povestit Cezara Popescu pentru Neptun TV.

La spital, medicii i-au acordat primul ajutor. I-au scos bucăţile de glonţ din cap şi au bandajat-o. Ulterior, a fost externată.
 

„Eu am crezut că glonţul că mi-a zburat complet un deget, dar am înţeles că doar o mică parte din el este afectat. Nici nu pot să văd ce e acolo, pentru că am mâna bandajată“, a adăugat Cezara Popescu.

Cezara Popescu şi sora ei, stabilită în Paris, Laura Martinez, sunt din Vaslui. Fostul soţ al Cezarei, Adrian Mihai Mînăstireanu, a fost şeful Delfinariului din Constanţa şi omul de încredere pe care Radu Mazăre l-a trimis în Madagascar să aibă grijă de planul de investiţie cu satul turistic.
 

În 2008, Cezara Popescu a fost numită administrator al firmei de ecarisaj Alfmob Exim SRL de către soţul său, iar la scurt timp el s-a retras, lăsând-o pe Cezara proprietar si administrator al firmei. Ulterior, ea a cesionat totul surorii sale Laurei Martinez.
 

Cezara Popescu, fostă Mînăstireanu, fostă Dima, a rămas la conducerea Serviciului Public de Administraţie a Creşelor din Constanţa.
 

Iubitorii animalelor din Constanţa, aflaţi în război cu Ecarisajul pentru că eutanasiază câinii mai repede decât ar fi legal, au semnalat că în imaginile video în care Cezara şi Laura au apărut în faţa presei franceze relatând cele întâmplate, rănita Cezara poartă o blană. 

Pe aceeaşi temă:


Dragoste românească ucisă în capitala Franţei: „Se iubeau atât de mult, aveau tot ce şi-au dorit“. Ce au lăsat în urmă românii morţi în atentatele de la Paris

Atentate teroriste la Paris. Presa franceză: „Război în plin Paris“

Atentate teroriste la Paris. Principalele atacuri comise în Franţa în ultimii ani

Atentate la Paris. Masacrul terorist din capitala Franţei, văzut prin ochii unei gălăţence: „Am trecut milimetric pe lângă zona atentatului. Toată lumea e în alertă“

Jurnalist român, rănit în urma atentatelor de la Paris

Atentate teroriste la Paris. Reacţiile politicienilor români. Băsescu: În Europa avem o singură soluţie. Uniţi fără rezerve împotriva islamismului terorist!

Atentate la Paris. Graniţele Franţei au fost închise

VIDEO Atentate în Paris: spectatorii de la Franţa - Germania, ţinuţi pe gazon! Explozia s-a auzit în minutul 20 al jocului

Atentate în Paris. Vaticanul reacţionează dur: „E nevoie de un răspuns decisiv şi susţinut din partea noastră“

VIDEO Un jurnalist „Le Monde“ a filmat scene terifiante la Bataclan şi a fost rănit

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite