Atentate la Paris. Muftiul României: „Mă rog bunului Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze ţara, România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un comunicat de presă, şeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, în numele întregii comunităţi musulmane din ţară, îşi exprimă tristeţea fără seamăn pentru actul sângeros de o cruzime inimaginabilă şi îşi manifestă profunda compasiunea transmiţând condoleanţe Ambasadei Republicii Franceze, în România.

„Deplângem totodată manifestările sângeroase ce au rezultat în urma unor atacuri teroriste fără precedent provocate de aşa-zişi musulmani, în virtutea unei false credinţe ce nu are nimic de a face cu Islamul aşa cum a fost el propovăduit de Profetul Muhammed(Pbuh), în numele Lui Allah.

„Aceste evenimente dramatice întreprinse cu instrumentele unui fanatism ce nu poate fi justificat de nicio cauză şi cu cruzimea ce nu are nicio legătură cu religia islamică, sunt dovada limpede că cei care le provoacă nu pot fi recunoscuţi în lumea civilizată drept fraţi de confesiune musulmană, conform preceptelor religioase pe care noi le practicăm, în concordanţă cu învăţăturile Coranului şi relatãrile Profetului Muhammed (Pbuh). Islamul interzice ferm uciderea oricărui suflet iar religia noastră, mai presus de orice, este împotriva oricărei vărsări de sânge. Astfel, condamnăm ferm asemenea atentate, la natura finţei umane.

Drept urmare, condamn aceste acte de terorism şi adresez condoleanţe familiilor îndoliate şi poporului francez şi mă rog în continuare bunului Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze ţara, România, şi poporul nostrum tolerant şi iubitor de pace. Amin!”, a transmis Muftiul Muurat Iusuf.

Atentate la Paris. Filmul evenimentelor, potrivit Poliţiei franceze (ora afişată este cea a Franţei):

21.20 - prima explozie, la Stade de France

21.25 - împuşcături pe strada Bichat 

21.29 - împuşcături pe Bulevardul Republicii

21.30 - a doua explozie de la Stade de France

21.38 - împuşcături de strada Charonne 

21.43 - explozie pe Bulevardul Voltaire

21.49 - atac armat la Bataclan, urmat de explozii

21.53 - a treia explozie la Stade de France

22.00 - atac armat pe Bulevardul Beaumarchais

Atentate la Paris. Filmul evenimentelor: zonele vizate şi bilanţ preliminar

Un oficial din cadrul Primăriei Parisului a anunţat în cursul nopţii 140 de morţi în atentate, iar Poliţia a confirmat cel puţin 126 de morţi, precizând că este vorba de un bilanţ preliminar.

Pe aceeaşi temă:

Atentate teroriste la Paris. Presa franceză: „Război în plin Paris“

Atentate teroriste la Paris. Principalele atacuri comise în Franţa în ultimii ani

Atentate la Paris. Masacrul terorist din capitala Franţei, văzut prin ochii unei gălăţence: „Am trecut milimetric pe lângă zona atentatului. Toată lumea e în alertă“

Jurnalist român, rănit în urma atentatelor de la Paris

Atentate teroriste la Paris. Reacţiile politicienilor români. Băsescu: În Europa avem o singură soluţie. Uniţi fără rezerve împotriva islamismului terorist!

Atentate la Paris. Graniţele Franţei au fost închise

VIDEO Atentate în Paris: spectatorii de la Franţa - Germania, ţinuţi pe gazon! Explozia s-a auzit în minutul 20 al jocului

Atentate în Paris. Vaticanul reacţionează dur: „E nevoie de un răspuns decisiv şi susţinut din partea noastră“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite