Ambasadoarea SUA, la Constanța. Kathleen Kavalec s-a întâlnit cu primarul Vergil Chițac. Reacția localnicilor: „Ați dus-o prin tranșee?“

0
Publicat:

Vergil Chițac, primarul Constanței, a primit vizita de curtoazie a Excelenței-Sale Kathleen A. Kavalec, Ambasador Extraordinar și plenipotențiar al SUA în România. Reacția locuitorilor a fost pe măsură.

Vizita Ambasadorului SUA la Constanța FOTO: Vergil Chițac
Vizita Ambasadorului SUA la Constanța FOTO: Vergil Chițac

Vineri, 24 martie 2023, Excelența-Sa Kathleen A. Kavalec, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România, s-a întâlnit cu oficialii Primăriei Constanța

„Am trecut în revistă principalele domenii de colaborare, stadiul actual al proiectelor româno-americane la nivelul municipiului Constanța, principalele oportunități de consolidare a acestora. Am rugat-o pe doamna ambasador să ne sprijine prin promovarea orașului Constanța și a întregii regiuni în mediile de business din Statele Unite”, spune primarul Vergil Chițac.

Edilul explică, într-o postare pe Facebook, că orașul Constanța are nevoie de investiții masive care să poată susține proiectele sale ambițioase de dezvoltare.

Am discutat în detaliu inițiative, proiecte și oportunități în multiple domenii, inclusiv colaborarea și parteneriatul la nivel municipal între Constanța și municipalități din Statele Unite, organizarea și desfășurarea unor misiuni comerciale la Constanța, cooperarea peopole-to-people, stimularea interesului investițional al firmelor și companiilor americane pentru marile proiecte de infrastructură din regiune, la nivel local, județean, regional etc.”, precizează Vergil Chițac.

Este un moment istoric al relației bilaterale”, a apreciat ambasadoarea SUA.

Kathleen A. Kavalec a exprimat și transmis „recunoștința sa“ pentru căldura și sprijinul acordat de populația orașului și de către municipalitate refugiaților ucraineni sosiți în Constanța.

Ea a subliniat totodată și oportunitățile pe care actuala situație geopolitică le poate genera pe plan local, inclusiv pentru dezvoltarea capacităților portuare și de infrastructură din regiune. 

Constănțenii, ironici la adresa vizitei

După postarea edilului, constănțenii nu au întârziat să comenteze în spațiul online, făcând referiri la situația orașului care arată ca după un bombardament din cauza nenumăratelor lucrări începute în toate cartierele. 

Iată câteva dintre comentarii:

„I-au plăcut tranșeele? Întreb pentru un prieten”;

„Presupun că ați fost cu ea și prin mununatul nostru oraș”;

„Ati plimbat-o prin minunatul oraș? I-ați explicat că stăm în trafic mai mult decât stau cei din București? I-ați spus că acolo unde s-au schimbat conductele și s-au încheiat lucrările acum se sapă din nou pentru că nu sunteți capabili să supravegheați sistematic evoluția lucrărilor? I-ați spus că orașul Constanța a ajuns un oraș codaș în România din pricina conducătorilor?”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite