Revolta constănțenilor după ce primăria le-a cerut să voteze destinația anului 2023: „Cred că ne luați puțin la mișto“

0
Publicat:

După ce municipalitatea a solicitat sprijinul constănțenilor pentru a vota orașul destinația anului 2023, furia s-a revărsat pe paginile de socializare. Din cele aproape 800 de comentarii, nici una nu este favorabilă.

Centrul orașului Constanța FOTO CG
Centrul orașului Constanța FOTO CG

Recent, Primăria Constanța a anunțat că orașul Constanța și stațiunea Mamaia au intrat în cursa pentru DESTINAȚIA ANULUI 2023! „Haideți să ne mobilizăm cu toții și să îi facem pe românii de pretutindeni să voteze pentru Constanța, orașul pe care îl iubim“, sună anunțul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța.

„Vă rugăm să intrați pe platforma www.destinatiaanului.ro și să votați Constanța la categoria ORAȘE CARE INSPIRĂ și Mamaia la categoria STAȚIUNI TURISTICE.

Votul a început pe 20 martie și se va desfășura până pe 07 aprilie 2023. Asigurați-vă că ați votat în cel puțin 3 categorii!

Fiecare destinație participantă va primi un punctaj bazat pe voturile publicului, votul unui juriu de experți și un studiu sociologic.

Mai multe detalii despre campanie în Regulamentul campaniei, pot fi accesate pe https://www.destinatiaanului.ro/.

Împreună putem contribui la sprijinirea turismului din municipiul Constanța!“, este postarea Primăriei Constanța.

Constănțenii au ținut să le amintească edililor care este starea în care se află Constanța., singurul oraș care nu știe să profite de pe urma turismului: toate bulevardele principale sunt pline de gropi, inclusiv Ștefan cel Mare, artera principală, iar taxele de parcare în oraș și în stațiunea Mamaia rivalizează cu cele din destinațiile de top ale Europei.

Iată câteva comentarii ale constănțenilor sau ale celor care au copilărit în orașul de la malul Mării Negre:

„Ați distrus totul cu taxe inutile și hrăpărețe. Mamaia a devenit o mahala a Constanței, dar foarte scumpă. Ce vă inspiră?

ABIA AȘTEPTĂM SĂ SCĂPĂM DE VOI !!!!“

„Eu cred că ne luați puțin la mișto. La cum arată orașul și stațiunea, cu lucrări începute și neterminate, de ce să mai sufere și alții? Să vină aici ca să ce? Să stea în trafic, să-și rupă mașinile în două, să facă slalom printre mormane de pământ, să caute soluții să sară peste șanțuri? Mamaia a ajuns un bâlci, plin de construcții fără sens. Nu vă pasă de noi, cetățenii, în rest, dar când e vorba să votăm ceva, ne băgați repede în seamă“.

„Eu cred că Mamaia ar trebui inclusă și în patrimoniul UNESCO“, scrie un constănțean ironic.

Alții cred că „Ar fi corect ca turiștii să voteze, pentru că noi "băștinașii" suntem sictiriți de minunatul oraș...“

„Constanța poate participa la categoria :"Oraș după război", arata ca un mare, imens șantier, care nu se termina niciodată pt ca acolo unde azi se încheie o lucrare, mâine va începe o alta, pt ca "Dorel", sau domni care comanda asa ceva, au uitat sa mai lipească o țeavă sau au uitat sa bage un cablu pe sub pământ sau mai aiurea, fac piste de bicicliști care se termina fix într-un mare și imens trotuar. Mamaia? Poate participa la categoria:"Unde sunt turiștii?", pt ca la cât s-au lărgit plajele aceștia s-au pierdut pe drum și cu siguranță, la cat de pustie a fost stațiunea anul trecut o putem integra și la categoria :"Stațiunea fantomă". Nu mai visați cu ochii deschiși, probabil ca din birourile primăriei, ca și printr-o imagine TV, totul arata splendid, mai coborâți și printre constănțeni, asta dacă aveți curaj“, spune un altul.

Mamaia, cartierul fără soare

Comentariile sunt, de-a dreptul, savuroase:

„Ce glumeți sunteți! M-am uitat în calendar, dar nu e 1 aprilie“.

„Daa, cei pasionati de istorie pot face noi descoperiri arheologice in transeele din tot orasul! Hai ca am ras si azi“

„O sa vina turistii sa plateasca pretul parcarii la Constanta exact ca la Luxemburg sa vada blocurile grii din cartierul fara soare Mamaia .Din pacate aici nici moldovenii cu ciorba la ei nu o sa mai vina la Mamaia si Constanta orasul cu un singur sens de condus“.

Un constănțean conchide amar: „Constanta este singurul oras de pe planeta asta care nu castiga nimic din turism ci sufera doar efectele negative ale aglomeratiei, preturilor marite, taxelor etc. Pentru ca este gestionat de astia de teapa voastra: o groapa cu prosti“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite