Maşinile cu radar ale Poliţiei Rutiere Cluj au rămas fără motorină. Cum a rezolvat presa problema

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii au scăpat câteva zile de acţiunile de control cu radare. FOTO: Adevărul
Clujenii au scăpat câteva zile de acţiunile de control cu radare. FOTO: Adevărul

Maşinile speciale de Poliţie dotate cu radare au rămas la garaj de marţi seara, din cauză că s-a terminat motorina alocată. După ce subiectul a ajuns în presă, şefii poliţiei au luat măsuri şi de astăzi clujenii trebuie să fie din nou atenţi la radare.

Constantin Mandache, şeful sindicatului Agenţilor de Poliţie din Cluj, declara, miercuri, că maşinile au rămas fără motorină încă de marţi seara. ”Noi depindem de cota de motorină de la minister. Am vorbit la serviciul logistic şi mi s-a spus că s-a făcut plinul la toate autospecialele încă de vineri, 26 iulie, dar în cursul zilei de marţi toate maşinile au rămas pe rând fără carburant.  Se circula în tot judeţul şi este normal să fie consum. La noi cota parte vine de la Ministerul de Interne. Dacă vrem să fim o poliţie eficace, trebuie să ne dea resurse.  Trebuie să nu se mai ascundă adevărul şi să se spună realitatea. Cei din minister trebuie să respecte poliţiştii. Noi luptăm pentru o poliţie mai bună, dar fără ajutor nu se poate”, a declaratMandache pentru ştiridecluj.ro.

Problema s-a rezolvat peste noapte


Miercuri, în jurul orei 21.00, Poliţia a emis un comunicat în care preciza că atunci când se termină motorina, şefii structurilor de poliţiei trebuie să ceară suplimentarea: “Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj i-a fost alocat carburantul necesar pentru funcţionarea tuturor autospecialelor de poliţie, inclusiv pentru cele de la structurile de poliţie rutieră care funcţionează cu motorină, astfel încât misiunile poliţiei să fie desfăşurate fără întrerupere. În funcţie de nevoile operative, la solicitarea şefilor structurilor de poliţie, conducerea inspectoratului aprobă alocarea unei cote suplimentare de carburant din rezerva constituită”.

Nu s-a cerut suplimentarea motorinei

În comunicat, se mai arată că s-au demarat verificări, întrucât nu s-a cerut suplimentarea cu carburanţi: „Şeful inspectoratului a dispus efectuarea de verificări privind modul de asigurare cu carburant a autovehiculelor de poliţie rutieră, având în vedere că în perioada 29-31 iulie nu s-a solicitat conducerii inspectoratului alocarea unei cote suplimentare de carburant pentru autospecialele din dotarea Biroului Drumuri Naţionale şi Europene”. Constantin Mandache, şeful sindicatului Agenţilor de Poliţie din Cluj, cel care probabil este unul dintre cei vizaţi de contolul făcut de conducereea Poliţiei, a spus pentru Adevăru:

Citiţi şi

Cum a făcut avere fostul şef al Poliţiei Rutiere Cluj, trimis în judecată pentru 11 infracţiuni: familia sa cheltuia lunar 150.000 de lei, deşi câştiga numai 9.000 de lei

Şeful Poliţiei Rutiere Cluj a fost suspendat din funcţie şi este cercetat penal din cauza neregulilor privind averea sa

Adjunctul şefului Poliţiei Cluj, „zburat“ la Poliţia Rutieră. Are o vilă de 300.000 de euro care nu apare în declaraţia de avere

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite