Adjunctul şefului Poliţiei Cluj, „zburat“ la Poliţia Rutieră. Are o vilă de 300.000 de euro care nu apare în declaraţia de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Alexandru Mureşan FOTO: www.bzc.ro
Comisarul şef Alexandru Mureşan FOTO: www.bzc.ro

Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, comisarul şef Alexandru Mureşan, a fost eliberat din funcţie – din cauza unor nereguli privind averea acestuia, spun unii – şi a fost numit şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj.

Alexandru Mureşan, care nu a dorit să facă nicio declaraţie ziariştilor legat de schimbarea din funcţie, a fost eliberat din funcţia de adjunct al IPJ Cluj şi numit şef la Poliţia Rutieră. Cel care era şef la Rutieră, Marius Stupar şi care a ocupat acest post prin concurs, din 2012, a ajuns şef la Biroul Autostrăzi.

„Cu data de 14 februarie a.c., prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, comisar-şef de poliţie Mureşan Alexandru a fost eliberat, cu acordul său, din funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.
Cu aceeaşi dată, acesta a fost numit în funcţia de şef al Serviciului Rutier din I.P.J. Cluj, ca urmare a vacantării acestui post“
, potrivit unui comunicat al poliţiei clujene.

Unul dintre motive vehiculate pentru eliberarea acestuia din funcţie se referă la averea acestuia.

„Serviciul de Informaţii al MAI, SIPI Cluj, a lansat un control fulger acum 2 luni, verificând averea uriaşă a lui Alexandru Mureşan, comisarul care a solicitat bani de chirie de la IPJ Cluj pentru că nu deţinea nicio locuinţă în Cluj-Napoca, numai o casă de 10 mp în Cojocna (deţine a opta parte dintr-o jumătate de casă de 100 de mp).
În realitate, controlul a scos la lumină faptul că Alexandru Mureşan deţine o vilă superbă pe strada Pinului 7, din Cluj-Napoca, finalizată, dar care nu apare în declaraţia de avere a poliţistului.
Vila de 404 de mp şi are o valoare de peste 300.000 de euro, fiind situată la câţiva zeci de metri de cea a şefului IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar, care i-a semnat lui Mureşan banii de chirie, deşi ştia că acesta locuieşte în diatmai vila.
Unele surse din IPJ Cluj susţin că Alexandru Mureşan a declarat vila la Primăria Cluj-Napoca, dar apoi a negat acest demers, deşi cererea este înregistrată.
Cert este faptul că în declaraţia de avere a lui Mureşan această vilă nu apare“, potrivit site-ului stiridecluj.ro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite