Lemn în valoare de peste 2 milioane de lei confiscat de poliţiştii din Alba în primele 6 luni din 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infractiunile constatate in domeniul furtului de lemn au crescut semnificativ
Infractiunile constatate in domeniul furtului de lemn au crescut semnificativ

Poliţiştii din Alba au realizat un veritabil record în ceea ce priveşte volumul materialului lemnos confiscat în primele şase luni din 2013. Creşterea raportată la perioada similară din 2012 este din 90 la sută.

Volumul materialului lemnos confiscat în judeţul Alba în cursul primelor 6 luni din 2013, a crescut semnificativ comparativ cu perioada similară a anului 2012, de la 664 mc la 6.050 mc (+5.386 mc). Valoarea lemnului confiscat se ridică la peste 2 milioane de lei.

”În urma activităţilor efectuate, au fost înregistrate 169 dosare penale (+67 faţă de perioada similară a anului trecut) şi soluţionate 117 (+53).  De asemenea, infracţiunile silvice constatate au crescut comparativ cu perioada similară a anului trecut de 69 la 110 infracţiuni (+41). În primele 6 luni 2013 au fost aplicate 265 sancţiuni contravenţionale, cu 75 mai multe ca în perioada similară a anului trecut”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba.

Activitatea a fost derulată în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Alba, Direcţia Silvică Alba, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj - I.S.V. Alba, Garda Financiară - secţia Alba şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba

Prin prisma indicatorilor statistici, în primele 6 luni ale anului 2013, poliţiştii din Alba au obţinut rezultate care îi situează pe primele locuri pe ţară, cu toate că în mediul rural au fost întregistrate uşoare creşteri ale infracţionalităţii sesizate. Acest lucru se datorează şi faptului că, de la reînfiinţarea, în anul 2012, a posturilor de poliţie comunale, cetăţenii din mediul rural au posibilitatea să se adreseze mai facil poliţiei.

„Este foarte importantă apropierea de comunitate, cunoaşterea problemelor acesteia şi reacţia promptă pentru rezolvarea acestora. Prezenţa poliţiştului în comunitate, colaborarea cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi interacţiunea permanentă cu cetăţenii conduce la creşterea încerderii în instituţia poliţiei dar şi la identificarea din timp a unor potenţiale stări conflictuale care pot degenera în evenimente grave”, a declarat comandantul IPJ Alba, chestorul principal Ioan Nicolae Căbulea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite