UPDATE O femeie din Bucureşti a fost reţinută după ce ar fi vândut servicii de turism în Europa care nu au fost onorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia ar fi vândut servicii de turism care nu ar fi fost onorate FOTO Arhivă Adevărul
Femeia ar fi vândut servicii de turism care nu ar fi fost onorate FOTO Arhivă Adevărul

O femeie de 48 de ani din Capitală, administrator al unei agenţii de turism, a fost reţinută miercuri pentru înşelăciune după ce ar fi vândut servicii de transport şi cazare pentru diferite destinaţii din Europa, care nu ar fi fost onorate.

UPDATE Una dintre persoanele păgubite de administratorul unei agenţii de turism acuzat că ar fi vândut servicii de transport şi cazare pentru destinaţii din Europa care nu au fost onorate a povestit că ar fi plătit 2.000 de euro pentru un sejur în Creta, de care însă nu a beneficiat, precizează Mediafax.

„În 31 mai, am plătit 2.000 de euro pentru un sejur de şapte zile în Creta, la un hotel de patru stele, pentru cinci adulţi şi trei copii. Am vrut să plec în vacanţă cu soţul, cu copiii, cu familia fratelui meu. Pe 19 iunie, trebuia să primim biletele, iar pe 24 iunie trebuia să plecăm, însă nu am mai primit biletele”, a precizat una dintre persoanele păgubite de Eugenia Biclea - administratorul agenţiei de turism Romtravel Europa Bookings Com SRL din sectorul 2.

Persoana păgubită a relatat că ar fi încercat să o contacteze pe Biclea, însă aceasta nu a fost de găsit nici la telefon şi nici la sediul firmei.

„Când am fost la agenţie să întreb de ce nu ne parvin biletele de vacanţă, mai erau două persoane în faţă, care veniseră cu probleme similare. Nu am reuşit să dau de cei de la firmă, aşa că am contactat un avocat şi am făcut o plângere la Secţia 8 de Poliţie. Am plecat în vacanţă, până la urmă, cu o altă agenţie”, a mai spus persoana păgubită.

Ea a mai precizat că, ulterior, a reuşit să vorbească la telefon cu administratorul agenţiei, care i-a spus că va încerca să-i restituie banii în 10 zile. 

„Nu mi-a explicat de ce nu am mai plecat în vacanţă. Cred că sunt slabe şanse să îmi recuperez banii. Era o doamnă în vârstă (Eugenia Biclea - n.r.), de la care nu te aşteptai să facă aşa ceva”, a adăugat reclamanta.

În iunie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada iunie 2012 - mai 2013, peste 30 de persoane au achiziţionat, de la o agenţia de turism - Romtravel Europa Bookings Com SRL din sectorul 2 - pachete turistice ce constau, în principal, în servicii de transport şi cazare către diferite destinaţii din Europa, însă acestea nu au fost onorate de către firmă, a precizat Poliţia Capitalei.

Din primele cercetări rezultă că Eugenia Biclea, în calitate de administrator al agenţiei, ar fi încasat integral contravaloarea serviciilor menţionate în contracte, fără a le onora, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 100.000 de lei, au mai spus sursele citate.

Femeia va fi prezentată instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite