Iohannis a făcut dirigenţie cu studenţii clujeni: „E fain. Oraşul e senzaţional, o să ieşi cu prietenii, poţi să asişti la cursuri, la seminarii de multe ori foarte bune”

0
0

Preşedintele Klaus Iohannis le-a trasmis studenţilor prezenţi în Piaţa Unirii, după marşul centenar al Universităţii Babeş-Bolyai, câteva sfaturi şi şi-a adus aminte de perioada studenţiei petrecute la Cluj.

Câteva mii de studenţi au asistat la ceremonia organizată de UBB cu ocazia centenarului în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Klaus Iohannis a ieşit din sediul universităţii, în aplauzele a câtorva sute de studenţi, după ce a participat la ceremonia organizată în Aula Magna a UBB. Preşedintele a făcut o „baie de mulţime” până în Piaţa. Rectorul UBB, IOan Aurel Pop, alături de prorectori, profesori şi oficialităţile clujene au ajuns în aceeaşi piaţă, participând la „marşul centenarului”. A urmat o serie nouă de discursuri:  

Iohannis a evocat anii săi de stundeţie de la Cluj, el fiind absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul UBB. El a încercat să le explice tinerilor participanţi la eveniment de ce anii studenţiei sunt cei mai frumoşi.

„Probabil după ce vi s-a spus de 100 de ori acest lucru, vă întrebaţi, aşa cum m-am întrebat şi eu la vremea mea <Ok, dar în ce constă asta?>. E fain. Oraşul este senzaţional, o să ieşi cu prietenii, poţi să asişti la cursuri, la seminarii de multe ori foarte bune. De multe ori spun. (...) Dar, totuşi, numai asta nu poate să fie, că dacă ar fi numai atâta ar fi puţin. Cu siguranţă aţi simţit ceva special, ceva ce vă face să fiţi mândri că sunteţi studenţi, în cazul vostru aici în Cluj”, a spus preşedintele.

„Ce este acel ceva?” 

„Şi atunci întrebarea este „bun dar ce este acel ceva?” şi cum multe lucruri în viaţă le descoperi doar mult mai târziu la adevărata lor valoare, daţi-mi voie să vă spun ce cred eu că este acel ceva ce dintr-un elev face un student. Acel ceva se învaţă şi la curs, şi la seminar, şi la laborator, şi la petrecere şi la întâlnirea cu alţi studenţi şi la participarea la multe evenimente culturale care sunt în Cluj şi, da, se învaţă şi participând la demonstraţii sau în cercuri informale la discuţii de foarte multe ori aprinse despre ce facem noi, cum facem noi şi de ce nu se mişcă politicienii ăştia. 

Aceste lucruri în realitate reflectă maturizarea reală, reflectă conectarea studentului cu societatea şi aici studentul devine, de multe ori fără să îşi dea seama, un membru foarte activ al societăţii româneşti. Acesta este câştigul cel mai mare şi voi aici în Cluj aţi dovedit nu doar că sunteţi conectaţi, dar sunteţi activi, sunteţi parte foarte activă din societatea românească. Vă felicit pentru acest lucru şi contez pe voi!”, a spus preşeditele Iohannis.

Citeşte şi

Preşedintele Klaus Iohannis, mesaj pentru studenţi: „La ultimele alegeri, aţi distrus mitul tânărului apatic şi pasiv care nu iese la vot. Vă felicit!“

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite