Mama Luizei Melencu acuză că a fost ameninţată de un comisar la recoltarea de probe: „S-a înfuriat şi a zis că mă ia cu forţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Mama Luizei Melencu susţine că a fost ameninţată luni de un comisar de poliţie să dea probele biologice şi cele de ADN la Institutul de Criminalistică. Mama fetei a mai spus că a vrut să se răzgândească, însă a fost obligată de respectivul comisar să participe la testare. „Am fost pur şi simplu obligată“, a declarat Monica Melencu, la ieşirea din sediul Institutului Naţional de Criminalistică.

„Am fost umiliţi. Am fost umiliţi. Nu sunt de acord cu ce se întâmplă aici, nu am fost de acord. Mi s-au spus nişte reguli, când acest domn nu l-a lăsat pe acel domn care trebuia să ne ia testele să ne explice despre ce este vorba, pur şi simplu, s-a înfuriat şi a zis că mă ia cu forţa. Am fost obligată, pur şi simplu obligată. Am fost umiliţi. Am fost forţată, pur şi simplu, m-am răzgândit, nu am mai vrut să dau acest test. Nu-mi plac regulile care s-au pus aici, nu l-a lăsat să ne explice despre ce e vorba , acel comisar a luat foc şi pur şi simplu m-a ameninţat„, a declarat Monica Melencu, la ieşirea de la sediul Institutului Naţional de Criminalistică, informează mediafax.ro. 

Femeia a spus că i-au fost recoltate probele împotriva voinţei sale.

„Dânsa a fost de acord, a venit să respecte hotărârea judecătorească. Deci dânsa nu s-a supus şi că a înţeles cu ce se întâmplă. A venit şi s-a supus unei hotărâri judecătoreşti, bună, proastă, cum o fi, o atacăm. S-a supus acestei hotărâri judecătoreşti, dar a avut această pretenţie şi şeful laboratorului de criminalistică a început să-i explice doamnei, cu o hârtie, cu nişte scheme, ce înseamnă ADN, ce vor să-i facă, exact cum toată ţara a spus. În momentul în care şeful laboratorului a început să dea amănunte despre ADN, ce înseamnă, că probele se iau separat, domnul comisar Ciobanu a spus că dânsul dirijează ancheta, cu toate că era în laboratorului şefului de laborator, nu l-a mai lăsat , l-a repezit, i-a interzis să mai vorbească geneticianului şi a spus «vă iau cu forţa, nu mai vă dă nimeni nicio explicaţie»", a declarat şi avocatul familiei Melencu, Tonel Pop.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că la sediul IGPR s-a prezentat Monica Melencu, pentru a-i fi prelevate probe biologice.

„Facem precizarea ca aceasta este o măsură procedurală dispusă in cadrul anchetei penale coordonate de procurori din cadrul Diicot.Totodată, vă reamintim că specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică recoltează probele biologice de la persoane sau ADN, prin metode neinvazive, respectiv, periajul mucoasei bucale, numai in conformitate cu Legea 76 din 2008 si HG 25/2011 privind normele de aplicare a legii respective. Recoltarea se face în baza unei ordonanţe de recoltare, după completarea unei fişe cu datele personale ale persoanei de la care se preleveaza şi cu consimtamantul acesteia. Prelevarea probelor biologice se realizează utilizând truse de recoltare, standardizate, recunoscute internaţional.Specialistii din cadrul INC (Serviciul de Analize Genetice Judiciare) i au adus la cunostinta partii civile si avocatului ales procedura de prelevare efectuata si diferenta dintre metodele de stabilire a profilului genetic autozomal (cromozomial) si respectiv profil genetic mitocondrial", potrivit sursei citate.

Şeful Poliţiei Române a dispus verificări interne după acuzaţiile Monicăi Melencu, mama Luizei Melencu, care a declarat, după ce a ieşit luni de la Institutul Naţional de Criminalistică, că a fost obligată şi ameninţată de un comisar de poliţie să dea acele eşantioane.

„Cu privire la afirmaţiile apărute în spaţiul public, facem precizarea că şeful Poliţiei Române a dispus verificări interne cu privire la modul în care poliţistul şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu. Verificările urmează să stabilească dacă într-adevăr aşa s-a întâmplat", a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri